Живи, цвіти, вкраїнське слово!

Живи, цвіти, вкраїнське слово!

Живи, цвіти, вкраїнське слово!

Поділитися новиною

Живи, цвіти, вкраїнське слово!Щороку 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. У цей день, до речі, народився автор найдавнішого літопису Нестор-літописець.

Напередодні свята, 7 листопада, у Розбишівській школі учні 8 та 10 класів разом із вчителем української мови та літератури В. Верещакою підготували виховний захід «Живи, цвіти, вкраїнське слово!..»

У актовій залі школи свято зібрало всіх шанувальників рідної мови. Слова ведучих та інших учасників супроводжувались мультимедійним показом слайдів, які підготував учень 10 класу А. Гаркавенко. Найбільше враження справили вірші про українську мову, які закликали любити, берегти, плекати рідне слово – найцінніший скарб нашого народу.

А прочитали їх А. Купко, М. Ісаєнко, В. Дузь, А. Соляник, Т. Барннік, А. Рябовол, Н. Руденко, О. Верещака.

Найкращим моментом свята був виступ п’ятикласниць Ю. Смаль та М. Рудик з піснею «Українська мова». Голоси дівчат лунали так само дзвінко, як наша рідна мова. Глядачі дякували учасникам свята за цікавий і змістовний виступ гучними аплодисментами.

На закінчення хочеться нагадати слова українського письменника Панаса Мирного: «Найбільше і найдорожче добро кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця…» Тож бережімо, любімо, вивчаймо українську мову, бо наш народ століттями виборював право говорити нею. А найкращі сини й доньки України віддали за неї життя.

Катерина Балан, учениця 10 класу Розбишівської ЗОШ І-ІІІ ст.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...