Ставимо курс на ремонт доріг!

Ставимо курс на ремонт доріг!

Ставимо курс на ремонт доріг!

Поділитися новиною

Ставимо курс на ремонт доріг!Зміни у міському бюджеті

Щоб забезпечити безперебійну роботу комунальників, вирішено перерозподілити видатки загального фонду бюджету. 30 тисяч гривень переноситься на потреби КП «Комунсервіс». Такі переводи робляться для того, щоб вистачило пального на святкові дні  у січні наступного року (святкових буде аж 9 днів).

Переселенці платитимуть комунальні платежі

Люди , які волею долі були змушені переїхати жити у Гадяч, були поселені в приміщення колишнього готелю «Жовтень». Із червня до листопаду цього року усі витрати за комунальні платежі міська рада брала на себе. Відтепер, коли держава вже призначила грошову допомогу переселенцям,  для покриття витрат за проживання у готелі міська рада зобов’язала тих, хто у ньому проживає, укласти договори на оплату централізованого опалення та гарячого водопостачання. Нарахування за спожите тепло та гарячу воду проводити по тарифу, як для першої групи споживачів. Наразі із 18 родин договори підписали 14 (не уклали договори лише ті, хто ще не отримує грошові виплати). 

Допоможіть відремонтувати дорогу!

Так недавно непроїжджу дорогу по вулиці 50 років Жовтня, 17, за проханням жителів, довели до ідеального стану. А тепер звідусіль сиплють проханнями «на допомогу» – усім хочеться хорошу дорогу коло свого будинку. Жителі будинків №32 і №34, що по вулиці Шевченка,  зібрали власні кошти на ремонт і звернулися до міської ради з проханням додати на дорогу. Міська рада, у свою чергу, обіцяє провести хоча б ямковий ремонт. Тому рішенням останньої сесії було виділено по 53 тисячі 939 гривень на кожен із цих будинків. Ремонтуватиме дороги КП «Гадяч-житло».

Долар б’є рекорди

19 вересня минулого року на сесії міської ради  було прийняте рішення «Про затвердження проектно-кошторисної документації по реконструкції станції 2 підйому води у  місті Гадяч» – хотіли поставити нові італійські насоси.  Тоді ж виділили певну суму, близько 300 тисяч, але кошти не були використані через погану роботу казначейства. За цей час змінилися ціни, та й долар побив усі рекорди. Перерахувавши за новими цінами, тепер потрібно 430 тисяч 442 гривні. Але й ця сума не остаточна, адже за насоси потрібно буде платити доларами, а вони зараз ой як ростуть у гору.

Ремонтуємо Вокзальну

Нарешті сесією міської ради було затверджено проектно-кошторисну документацію по капітальному ремонту вулиці Вокзальної і виділено 300 тисяч 354 гривні. Так співпало, що у той самий час у Гадячі з’явилися миргородські підрядники (ті, що ремонтували вул. Тельмана), які, за дорученням Служби автомобільних доріг, будуть виконувати у нашому місті роботи по поточному ремонту доріг за рахунок субвенції з обласного бюджету. А виділили нам аж 300 тисяч, які й вирішили розподілити на ремонт трьох міських вулиць. Тож розподілили так: 100 тисяч – на вулицю Кіндратенка,  100 – на Малий круг + вул. Леніна і 100 +300 354 тис. грн – на вулицю Вокзальну. 

Цікаві питання

Цікавими ці питання назвала міський голова, бо вони були найбільш обговорюваними цього разу.  НВП «Нафтогазсервіс» здало об’єкт по вулиці Енгельса, 37, вартість його 1 млн. 84 тисячі 291 грн. Тепер на депутатів міської ради лягло нелегке завдання – установити розмір пайової участі в розвитку інфраструктури міста. Перша цифра, яку озвучили, була 6%. Але знайшлися на засіданні й такі, хто запросив 10, а то й 20%, мовляв, для такої організації ця сума не значна.

Але депутати не згодилися на цю пропозицію, пояснили, що НВП «Нафтогазсервіс» – один із найбільших платників податків у районі, також зареєстровані у Гадячі і кожного року витрачають на благодійність мінімум 200 тисяч гривень.

Після обговорень вирішили залишити 6%.

Такий же відсоток встановили і для КСП «Зелений гай» (вони здали в експлуатацію об’єкт вартістю 261 тисяча гривень). 

У РІЗНОМУ

Будинок по-сусідськи

На запит депутата міської ради Лариси Окаянченко (про «будинок розпусти», що по вулиці Яровій, 32) було направлене звернення до районного відділу міліції. Отримали таку відповідь:  «Проведена відповідна перевірка. У рамках чинного законодавства було встановлено, що власником помешкання по вул. Ярова, 32 є Уржумов Ігор Володимирович, який на даний час проживає в Ірландії разом зі своєю родиною. Помешкання він здає в оренду своїй сусідці Кравців Наталії Михайлівні, 23.05.1977 року народження, жительці вул. Ярова, 34, яка використовує це помешкання для надання послуг по ремонту одягу разом зі своєю кумою.

Із  відгуків сусідів відомо, що остання веде нормальний спосіб життя, має хороші відносини із сусідами, виховує двох дітей і ні у якому разі не може надавати послуги інтимного характеру особам чоловічої статі».

Крадуть тепло?

Жителі будинку №23 по вул. 50 р. Жовтня звернулися до міської ради зі скаргою, що магазини, які розташовані на першому поверсі цього ж будинку, безконтрольно використовують теплоенергію. Адміністрація КПТГ «Гадячтеплоенерго» надала відповідь, що магазини обладнані індивідуальними тепловими лічильниками згідно проектної документації і платять за тепло згідно показників.

Оксана Кириченко

 

1000 гривень виділено на допомогу Зої Долгополовій. Її чоловік Сергій Долгополов під час АТО отримав тяжке поранення і потребує допомоги.

***

46 тисяч гривень коштував ремонт тротуарних доріжок у ДНЗ «Первоцвіт». Підрядник навіть зумів зекономити 4 тисячі грн (виділялось 50 тис. грн). Наразі робота вже виконана.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...