До погіршення погодних умов готові усі спеціалізовані служби міста

До погіршення погодних умов готові усі спеціалізовані служби міста

До погіршення погодних умов готові усі спеціалізовані служби міста

Поділитися новиною

До погіршення погодних умов готові усі спеціалізовані служби містаПро це говорили на засіданні з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій 11 листопада в приміщенні РДА.

Василь Губський (начальник Гадяцького районного сектору головного управління державної служби з НС України в Полтавській області) про готовність до роботи при виникненні НС, характерних для зимового періоду.

Так, у Гадяцькому районі розроблені місця стоянки автомобілів із урахуванням в’їзду та виїзду, можливістю організації обігріву та харчування. На сьогодні підрозділ ДСНС має «на озброєнні» бензиновий генератор, освітлювальну установку, рятувальну триногу, механічні та гідравлічні інструменти, бензопили.

При погіршенні погодних умов у бойовий розрахунок буде введено ЗІЛ-131 (пожежна автоцистерна). ДСНС активно взаємодіє з місцевими підприємствами, такими як Гадяцька ЦРЛ, КП «Гадяч-житло», ПАТ «Полтаваобленерго», ДП «Гадяцьке лісове господарство», райавтодор, ПАТ «Гадячгаз».

Перелік пунктів обігріву в разі екстремального зниження температури:

Державна служба з НС, районний територіальний центр, центральна районна лікарня, автостанція «Гадяч», гуртожиток КП «Гадяч-житло», ККЗ «Дружба», залізнична станція «Гадяч».

Для запобігання загибелі людей на воді у зимовий період ДСНС має:

2 човни, рятувальні круги, жилети, бензиновий двигун для човна та деякі саморобні рятувальні пристрої. Тож у разі необхідності реагуватиме оперативно.

Єдиною проблемою, яка перешкоджає більш ефективній роботі служби, на даний час є недостатня кількість особового складу, обмеження фінансування і, унаслідок цього, недостача паливно-мастильних матеріалів.

 

Віталій Грищенко (начальник філії «Гадяцький райавтодор») розповів про планування роботи організації в зимовий час.

Техніка, яка працюватиме у зимовий період: до роботи підготовлено 19 одиниць снігоприбиральної техніки та техніки для ліквідації ожеледиці, автомобіль для розвантаження піскосуміші, який також залучатиметься для витягування техніки із заторів. Також у наявності є трактор Т-150.

На зимовий період заготовлено 280 т піскосуміші та 400 т піску. Зараз на балансі підприємства є 200 л дизпалива. Тож найближчим часом підприємство займатиметься розвезенням піскосуміші містом.

Для розчистки доріг державного значення організація має 3 автомобілі КрАЗ (але для цих робіт немає палива).

Людмила Крат (начальник КП «Комунсервіс») про готовність до зимових місяців.

Для утримання вулично-дорожньої мережі у зимовий період буде залучатися такий транспорт: грейдер, трактор із відвалом, піскорозкидач, екскаватор та дві одиниці ЗІЛ.

По підприємствах розроблено графік цілодобового чергування працівників. Укладені договори на залучення тракторів із відвалом для очищення доріг від снігу.

Із минулого року залишилась піскосуміш, цьогоріч додатково завезені 100 т піску, також очікують завезення солі. Підприємство підготовлене, паливо є, але в обмеженій кількості.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...