«Звід пам’яток історії та культури України. Полтавська область. Гадяцький район».

Поділитися новиною

Нещодавно, на запрошення Полтавського краєзнавчого музею ім. Василя Кричевського,  група працівників відділу культури, Гадяцького краєзнавчого музею, дослідників історії рідного краю, працівників центральної бібліотеки побували на презентації наукового видання «Звід пам’яток  історії та культури України. Полтавська область. Гадяцький район».

Це результат багаторічної титанічної праці авторського колективу, який продовжує серію публікацій про пам’ятки культури Полтавщини. Даний випуск присвячений пам’яткам природи, археології, історії, архітектури та техніки, що розташовані на території Гадяцького району.  Особливу гордість викликає те, що упорядковував, готував до друку матеріал та писав передмову до цього видання наш колега, випускник бібліотечного факультету Гадяцького училища культури, заступник директора з наукової роботи Полтавського краєзнавчого музею,  заслужений працівник культури, автор ряду історичних творів  Володимир Мокляк. Ми щиро вдячні Полтавському краєзнавчому музею, його директору Катерині Фесик за таку цінну книгу і особисто Володимиру за підбірку історичних творів, серед яких: Мокляк В.О. Полтавський полк та  Об’єкти культурної спадщини Гадяцького району, праці В.М.Щербаківського Архітектура на Україні, Українське мистецтво та Вступна лекція по археології, Етномистецька експозиція Полтавського краєзнавчого музею, Джерела з історії  Полтавського полку в 2-х томах, Звід пам’яток історії та культури України. Полтавська область. Лохвицький район (та Семенівський, Пирятинський, Новосанжарський, Диканський, Великобагачанський райони).

На презентації ми також познайомилися з цікавою людиною, істориком, краєзнавцем, колекціонером, благодійником, який безпосередньо долучився до видання «Зводу…», директором  Духовно-культурного центру імені преподобного Паїсія Величковського Свято-Успенського кафедрального собору м. Полтава  УПЦ, головою Благодійного товариства  Свято-Успенського собору Сергієм Козловим, співавтором книги про підпільну молодіжну групу О.Лімова та Й.Баяна, яку він разом з автором Юрієм Гужвою подарував нашій бібліотеці.  Дякуючи цьому змістовному, цікавому заходу, книжковий фонд бібліотеки збагатився цінними, такими необхідними для читачів виданнями.

 О.Красюк, директор Гадяцької районної ЦБС

LIVE OFFLINE
track image
Loading...