«Нема достойного» або пів-України проігнорували вибори

«Нема достойного» або пів-України проігнорували вибори

«Нема достойного» або пів-України проігнорували вибори

Поділитися новиною

«Нема достойного» або пів-України проігнорували вибориХоч передвиборна субота і оголошена як «день тиші», коли замовкають політичні гасла, проте в Гадячі того дня велася «своя» агітація, так би мовити народна. Не стихали розмови про те, хто з кандидатів кращий, а хто гірший, хтось радив взагалі не йти голосувати, мовляв, немає за кого і за що. Дехто на найпопулярніше питання дня з розчаруванням відповідав: «Нема достойного». А деякі з упевненістю говорили: «Піду, але проголосую проти всіх, хай їм трясця!»

Про те, хто став першим на виборчих перегонах, гадячани знали вже у неділю. А от як район проголосував у цілому, читайте вибірку, яку ми підготували в цифрах.

57,09% — найвищий показник явки виборців у Полтавській області зафіксовано по нашому 151-му округу. Найменшу активність проявили на дільницях 149 округу, куди входять Карлівський, Кобеляцький, Козельщинський, Машівський, Новосанжарський, Чутівський райони. Там явка становить 51,77%. Загалом середня явка відвідування виборів у Полтавській області більша, ніж у цілому по країні. Хоч як не прикро, але пів України відверто проігнорували вибори.

Матюки та нецензурні малюнки були масово зафіксовані в нашому районі на бюлетенях біля прізвища одного з кандидатів у народні депутати.

54,5% склала явка по округах Полтавської області на парламентських виборах 2014 року. Для порівняння, на виборах у Верховну Раду 2012 року явка склала також 55%. А на парламентських виборах 2007 року, згідно з даними ЦВК, явка була дещо більшою — до 60%, хоча в деяких округах набирали тільки 50%. На парламентські вибори 2002 року прийшло виборців значно більше, середня явка тоді склала 65–70%, а в деяких округах більше 75%.

Президентські вибори жителі області полюбляють відвідувати більше. Так, на останніх виборах Президента явка по області склала в середньому 64%. А коли ми обрали Президентом Віктора Януковича, явка на Полтавщині становила 65–70%.

Результати голосування по нашому округу

Кандидат

% ЗА

Кількість голосів ЗА

Тарас Кутовий, партія «Блок Петра Порошенка»

62,86

48 532

Роман Харченко, самовисування

12,92

9 978

Олександр Ольшанський, Радикальна партія Олега Ляшка

10,02

7 735

Віктор Оробей, партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна»

3,76

2 907

Ігор Синенко, самовисування

3,07

2 374

Сергій Івасик, Комуністична партія України

2,87

2 219

Віктор Радько, політична партія «Опозиційний блок»

2,61

2 022

Валерій Христенко, самовисування

1,84

1 428

Кого обрала Полтавщина?

1 місце –  “Народний фронт” – 23,31%.

2 місце –  “Блок Петра Порошенка” – 23,22%.

3 місце – Радикальна Партія Олега Ляшка ? 10,85%.

4 місце – “Самопоміч” – 9,21%

5 місце – “Батьківщина” – 6,21%.

На п’ятьох із восьми округів Полтавщини перемогу здобув “Народний фронт”, ще на трьох переміг “Блок Петра Порошенка”.

Столиця Росії проголосувала за «Самопоміч»

У Москві за підсумками позачергових виборів у Верховну Раду найбільше голосів виборців набрала партія «Об’єднання «Самопоміч» Андрія Садового. Про це, за результатами підрахунку голосів, повідомили у дільничній виборчій комісії при посольстві України в Москві, передає «Укрінформ». «За результатами голосування, найбільше голосів у Москві набрала партія «Об’єднання «Самопоміч» – 152 голоси, на другому місці – «Блок Петра Порошенка» з результатом у 106 голосів, на третьому – «Народний фронт», за який проголосували 94 громадянина України», – сказав співрозмовник агентства. За даними виборчої комісії у Москві, комуністи набрали 25 голосів виборців, «Громадянська позиція» – 24, ВО «Свобода» і «Правий сектор» набрали по 23 голоси, «Батьківщина» – 20, «Сильна Україна» – 17.

Олена Савченко, Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...