18 жовтня Віталій Кличко відвідав місто Гадяч

18 жовтня Віталій Кличко відвідав місто Гадяч

18 жовтня Віталій Кличко відвідав місто Гадяч

Поділитися новиною

18 жовтня Віталій Кличко відвідав місто Гадяч Віталій Кличко: «Дорога до змін у державі має початися саме з люстрації»

18 жовтня Гетьманську столицю України – місто Гадяч – відвідали світова легенда боксу Віталій Кличко зі своїм соратником народним депутатом України Тарасом Кутовим.

Зустріч політиків із громадою відбулася на  Соборній площі. Віталій Кличко приїхав до Гадяча, аби донести людям свою позицію й переконання стосовно майбутнього держави. Він наголосив, що зараз не час для сварок через політичні чи владні амбіції, адже в Україні триває війна, а окрім неї – чимало внутрішніх викликів, які необхідно долати спільними зусиллями. Кличко нагадав людям свій особистий приклад, коли, маючи всі шанси стати Президентом України, він поступився іншому не менш сильному лідеру заради спільної перемоги держави.

– Працюючи єдиною, монолітною командою, як один кулак, ми досягли чимало. У парламенті ми добились персонального голосування і подали багато важливих законопроектів. Із самого початку Майдану ми були там і відстояли інтереси людей. Зараз ми повинні змінити країну – зробити її по-справжньому європейською, – наголосив очільник Києва.

На його думку, розпочати реформи в країні можна тільки тоді, коли у Верховній Раді буде більшість однодумців Президента.

– Уперше в історії України абсолютною більшістю ми визнали лідера, який взяв на себе відповідальність вивести нашу державу на гідний рівень життя. Обравши Президента в першому турі, ми заощадили мільярди гривень. 26 жовтня, у день парламентських виборів, ми маємо підтвердити, що наша нація дійсно свідома й готова до змін.

Віталій Володимирович наголосив, що ми не маємо права витрачати час на розпорошення голосів, адже вся політична розрізненість в умовах війни – це боротьба на знищення. Саме це два десятиліття нашої незалежності не давало нам шансу вийти на рівень життя, який сьогодні мають Польща, Болгарія, Чехія та інші європейські держави, котрі так само пройшли шлях свого становлення. Віталій Кличко також застеріг громаду від помилок у виборі, які будуть усім нам так дорого коштувати.

– Ми висунули єдиного кандидата від демократичних сил на вашому окрузі. Це Тарас Кутовий. Із цією людиною ми пройшли через складні часи. Ми разом боролись із режимом Януковича в парламенті і стояли на барикадах на Майдані. Нині ж час роботи заради спільного добробуту. Закликаю вас підтримати його. Ми міцна команда, з якою можна досягти омріяного результату!

Влада – це випробування, додав молодий політик. Для того, щоб гідно його пройти, потрібна людина, готова системно працювати над оновленнями і відповідати за свої дії.

– Я усвідомлюю, що взяв чималу відповідальність на себе, коли став мером Києва. Три з половиною роки столиця не мала очільника! Коли надходили привітання з посадою, я відповідав, що крісло мера – це електричний стілець. Адже щодня  стикаюсь із купою проблем простих людей і масштабами корупції.

Те ж саме, твердить політик, відбувається й на загальнодержавному рівні. І дорога до змін у державі, на його думку, має початися саме з люстрації.

Стосовно цього моменту Тарас Кутовий абсолютно погодився з Віталієм Кличком. Депутат зазначив, що напередодні зустрічі з громадою Гадяча був у ефірі Савіка Шустера, де обговорювали надважливу тему – підкуп виборців. Голосування у студії, зізнався Тарас Кутовий, дуже його вразило:

– На жаль, 35% людей навіть зараз готові приймати подарунки від кандидатів – гречку, гроші тощо. Я розумію, що це відбувається тому, що люди бідні. Але необхідно піднімати рівень свідомості. Ми орієнтуємось на людей, які мають силу волі і гідність. Саме на тих, кому потрібен шматок хліба, але вони не припиняють дбати про перспективи нашої країни, – наголосив наш земляк.

За його словами, сьогодні, як і в 2012 році, важливий кожен голос. Тарас Вікторович зазначив, що два роки тому передбачав долю й вибір само висуванців: усі вони, за його словами, опинилися в Партії регіонів. Але тоді громада округу не дала пройти представникам політично-олігархічних кланів, які самі по собі не мають ніякої ваги і не здатні щось вирішити.

– На жаль, сьогодні ми знову спостерігаємо повторення ситуації з подібними персонажами. Але я закликаю бути уважними і пильними.

Крім того, народний депутат України закликав молодь бути соціально активною – боротися за своє місто, свій район, своє село. Брати «кермо» на місцях у свої руки. Адже більшість поточних питань і проблем вирішує саме місцева влада. І саме від того, кого обирає громада, залежить вирішення тих проблем.

Олена Буряк

LIVE OFFLINE
track image
Loading...