«Зроби добро ближньому, і воно повернеться до тебе»

Поділитися новиною

Милосердя, благодійність – ці людські риси належать до найбільших виявів гуманності. Це не просто прагнення допомогти ближньому, це особливий стан душі, властивий нашій людській природі. Щодня проходячи вулицями села, обов’язково зустрінемо літню людину і мимоволі переймаємося її клопотами. З’являється бажання, хоч словом підтримати її та чимось допомогти.

Особливо восени, коли роботи без краю, а ще й здоров’я на межі. Не випадково 1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку. День тих, хто потребує допомоги з боку не тільки соціальних служб, а й інших небайдужих оточуючих.

Про допомогу зібрати вирощений урожай кукурудзи на присадибній ділянці звернувся до адміністрації Сарівської школи вчитель-пенсіонер Павло Іванович Марухач. На прохання із задоволенням відгукнулися учні 10 класу. І ось вересневої погожої днини, після уроків, учні разом із класним керівником поспішили на допомогу. За кілька годин активної праці урожай зібрали повністю. Утомлені, але веселі старшокласники поверталися додому готувати домашні завдання.

Про милосердя не кричать, не галасують, його не рекламують. Діла милостиві просто роблять, не сподіваючись на плату. І як приклад для інших: «Зроби добро ближньому, і воно повернеться до тебе».

О.І. Довгаль, класний керівник 10 класу

LIVE OFFLINE
track image
Loading...