Волонтери Гадяччини і Лохвиччини зігрівають українських військових

Поділитися новиною

Десять «буржуйок», теплі речі, баули, спальники та провіант – ось склад шостої за ліком передачі для українських військових.

Перша зустріч із земляками відбулась на блок-посту перед Костянтинівкою. Хлопці побачили полтавські номери і почали цікавитися, звідки їдуть волонтери. Самі розказали, що вони з Полтавщини і служать у зведеному міліцейському  батальйоні.

На згадку про зустріч волонтери  подарували бійцям кілька фірмових футболок, люб’язно наданих видавництвом «Люта Справа» у рамках їхньої благодійної підтримки української армії. Індивідуальну передачу було доставлено також воїну 42-го батальйону тероборони.

Максимально забезпечити доставку цільових передач і поспілкуватися із земляками – ось основна мета, яку ставлять перед собою волонтери.  І не дарма, бо військові відзначають, що увага для них – найголовніша. Вони завжди раді бачити гостей. Так і цього разу, артилеристи зраділи візитерам. Із задоволенням показували свій побут, зброю.

«Ми витиснули звідси сепаратистів і користуємося тим, що вони понабудовували» – розказує один із бійців, показуючи склад продуктів. Далі веде до землянок. Усередині – тюки соломи, на них спить військовий, який повернувся з нічного чергування.

«Зараз уночі холодно, у землянках сиро. Тому ваші подарунки нам дуже дочасні», – дякує за передані «буржуйки» боєць 34-го батальйону територіальної оборони. Артилеристам передали три пічки, перероблені з газових балонів гадяцькими активістами.

Забезпечити військових опалювальними пристроями запропонував гадячанин Андрій Грицай. Він запропонував свою допомогу під час попередньої поїздки і сам, за кермом власного КамАЗа у складі колони відвіз кількадесят тонн «гуманітарки» на Схід. Перейнявшись побутовими умовами військових та наближенням холодів,  уже за тиждень разом із братом В’ячеславом Грицаєм та зварником Сергієм Василенком виготовили десять штук «буржуйок». Зробили все власним коштом, крім того, придбали бушлати та продукти харчування.

Відвідати вдалося також дислокацію бійців 27-го реактивного артилерійського  полку.

«До нас сюди взагалі мало хто доїжджає, тому ми раді бачити цивільних, які не побоялися і приїхали до нас у гості», – діляться враженнями хлопці. Тут служать четверо мешканців Червонозаводського, для яких було придбано розвантажувальні жилети, взуття,  баули і, звісно ж, продукти. Настрій у воїнів бойовий, упевнені в перемозі, але сумують за домом і речами, які звичні в мирному житті.

Наостанок волонтери відвідали одну із дислокацій  93-ї окремої механізованої бригади, бійці якої вже стали добрими друзями. Туди відвезли решту «буржуйок» та футболки і передали кровоспинні ліки, надіслані з Америки  Галиною Сидоренко (дівоче прізвище Пугач, батьки живуть у Токарях).

Олена Задорожна

LIVE OFFLINE
track image
Loading...