«…Даже подумав, шо «кадировці»

«…Даже подумав, шо «кадировці»

«…Даже подумав, шо «кадировці»

Поділитися новиною

«…Даже подумав, шо «кадировці»У нинішній нелегкий час народ насторожують будь-які звуки. Десь щось бахне – уже виходять на ґанок будинку, виглядають із балконів, мовляв, «не дай же Бог». Подібна реакція навіть на запах диму. А ось як осінь почнеться?

Так і минулими вихідними чиєсь пишне весілля не на жарт налякало деяких жителів міста. Весільний кортеж мчався під звуки спецсигналів. Молодятам, мабуть, було весело, але навіть у досвідчених водіїв волосся стало дибки.

— Дурня якась! Їду, аж притормозив. Думаю, міліція чи «скора». Пропущу, а шо? А чесно признаюсь, даже подумав, шо «кадировці». Знаєте, як ото показували, як вони летіли по Грозному. Ото мені стало похоже. Так ви напишіть, хай молодьож не дуріє! – розповідає чоловік, що виглядає з вікна вантажівки.

Якщо поцікавитися інструкцією використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв, то вона визначає процедуру видачі та обліку дозволів на встановлення та використання спецсигналів на службових автомобілях, що використовуються для пересування осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона, або на транспортних засобах міліції, оперативних або спеціальних транспортних засобах військової інспекції безпеки дорожнього руху, внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони тощо.

А ще «Державтоінспекція попереджає автовласників, які незаконно встановили та використовують спеціальні звукові та світлові сигнали, про адміністративну відповідальність.

За порушення визначеного порядку встановлення і використання на транспортних засобах спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв згідно статті 122-5 КУпАП передбачено відповідальність, а саме: за таке порушення передбачено накладення штрафу від п’ятдесяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  (від 850 до 1020 грн.), при цьому передбачено також вилучення спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв».

Тож, шановні гадячани, молоді і старші! Дотримуйтеся простої істини: перед тим, як щось зробити, подумайте. І не лякайте зайвий раз людей у такий доволі неспокійний час.

«Базар Медіа в Україні»

3 коментарі до “«…Даже подумав, шо «кадировці»

  1. У 2013р. розмір штрафу змінився. ст.122 – 5
    Нарушение требований законодательства относительно установления и использования на транспортном средстве специальных световых или звуковых сигнальных устройств;
    * Штраф с конфискацией специальных световых или звуковых сигнальных устройств.
    42500 – 51000 грн.*

  2. Мінімальний штраф за порушення порядку встановлення й використання на транспортних засобах спецсигналів збільшено з 50 (850 грн.) до 2500—3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (42,5 тис. — 51 тис. грн.).

  3. Панове мiлiцiанти знають майже всi авто гадячан якi обладнанi спец сигналами, але не трогають власникiв авто 😆 бояться напевно :-* бо моднi водii тих авто :zzz А взагалi однi колгоспники так обладнують собi так авто

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...