Допоможи солдату

Допоможи солдату

Допоможи солдату

Поділитися новиною

Допоможи солдатуПротягом липня – серпня цього року Гадяцькою народною радою, яка представляє громаду міста та району, при підтримці голів Гадяцької райдержадміністрації, районної, міської та ряду сільських рад, волонтерів зі Сходу України, для підтримки гадячан-учасників АТО проведено благодійну акцію «Допоможи солдату».

Під час заходів проведено ярмарок товарів, виставку-продаж дитячих виробів декоративно-прикладного мистецтва, оберегів, конкурс малюнків «Ми за мир», акцію «Напиши лист солдату», благодійний аукціон, виступи колективів дитячої художньої самодіяльності, збір благодійних коштів тощо.

Члени ради, разом із дітьми, брали участь у Святі села в Гречанівці, Святі меду та Святі вулиць Заяру в м. Гадяч, організували виступ дитячих колективів художньої самодіяльності в міському парку, прийняли участь у святкуваннях Дня Прапора та Дня Незалежності, проводили роботу по збору благодійних коштів для придбання військового та побутового спорядження воїнам. Не залишилось поза увагою і звернення про допомогу до педагогічних працівників під час їх районної конференції.

Слід відмітити, що земляки з готовністю та розумінням відгукнулись на заклик Народної ради. У час проведення акції за проданий товар, квіти, малюнки, та й просто від себе, до скриньок із написом «Допоможи солдату» було пожертвувано більше 70 тис. грн. Крім того, окремі громадяни приносили консервовану продукцію, олію, мед, жири, крупи, консервовані м’ясопродукти, цигарки, чай, каву, солодощі, мінеральну воду. Громада с. Харківці передала 1,5 т картоплі, капусту, цибулю, буряк та моркву. Проявили ініціативу і виробники с/г продукції, які завезли зібраний, готовий до транспортування урожай помідорів. Це сім’ї Котюків із м. Гадяч та Мінченкових із с. Сватки.

Зібрані під час акції кошти обліковані, завірені актами та використані для придбання військового спорядження (форма, розгрузки, бронежилети «Корсар», тактичні  перчатки та окуляри, ліхтарі, спідню білизну, носки, медикаменти).

Закуплений товар разом із продуктами харчування, дитячими листами, малюнками, символікою, посилками батьків був доставлений до навчальних центрів та військових частин Сходу України. Так, 20 серпня члени ради Олександр Сиваш та  Тарас Солдатов зробили об’їзд за маршрутом Гадяч – Полтава – Харків – Чугуїв – Слов’янськ – Краматорськ – Бердянськ – Новомосковськ – Гадяч.

Вони завезли землякам більш ніж 1,5 тонни зібраного вантажу та забрали назад тіло загиблого солдата.

27 серпня О. Сиваш та я повторили пройдений раніше маршрут, за виключенням Бердянська. Як безпосередній учасник скажу: це не слабо, приєднуйтесь.

Запам’яталась доброзичливість воїнів та працівників ДАІ на постах, радість незнайомих мені земляків та й просто солдат, їх віра, упевненість і рішучість, патріотизм і багато чого іншого. Просили передати слова вдячності всім, хто їх не забуває, дітям, які своїми листами і малюнками підтримують у них добрий настрій. А ще вони, як діти, раділи і вихоплювали з рук один в одного українську символіку.

У такі хвилини розумієш, що живеш недаремно і хоч чимось приносиш користь іншим. Базік би всіх отих сюди!

Багатьох незнайомих мені людей хвилювало питання: як ви це робите? А чому в наших районах мовчать? Ми з готовністю ділились чим могли з іншими.

Сьогодні акція завершилась, діти пішли до школи, але й там вони готові проводити волонтерський рух на підтримку воїнів України. Допоможемо їм у цьому. Не дамо

чужинцям розтоптати дитячу мрію! Разом – ми сила! Нас не здолати – МИ переможемо! Слава Україні! Героям слава!

О. Зозуля, член Гадяцької народної ради

1 коментар до “Допоможи солдату

  1. Тіло загиблого солдата….Это вы про Кучинского?
    Вы пишете:це не слабо, приєднуйтесь. Так уточняйте, что есть шансы погибнуть там.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...