Сорочинському ярмарку бути!

Поділитися новиною

Цього року Сорочинський ярмарок став об’єктом для маніпуляцій і отримання політичних бонусів від представників різних сил.

Жоден інший захід в Україні не цькували так сильно і цілеспрямовано, як Сорочинський ярмарок. Насправді це є ніщо інше, як нагнітання істерії в суспільстві у військовий час для ще більшого роз’єднання і конфлікту.

 

Культурний і торговий захід враз перетворився на захід політичний. Але жодні цинічні маніпуляції не зможуть нас зламати. Ми є організаторами Сорочинського ярмарку вже 15 років і бачили, як змінюються політичні еліти, які, здавалося, матимуть владу вічно.

Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підтримує проведення Сорочинського ярмарку. Він надіслав розпорядження керівництву МВС, ДНС і Полтавської ОДА щодо сприяння в організації проведення заходу з урахуванням питань громадської безпеки.

Тому ярмарку бути! Попри всі маніпуляції деяких діячів, ми витримаємо цей удар і не дамо поширювати істерію в суспільстві. Ми зберемо кошти військовим, які перебувають у зоні АТО і надамо їм реальну допомогу. І ми не збираємося заробляти собі політичні бали на нестабільній ситуації в Україні.

Світлана Свищева, директор ТОВ «Сорочинський ярмарок»


 

Спільна заява народних депутатів України від Полтавської області та  голови Полтавської обласної державної адміністрації

Сьогодні Україна знаходиться в стані війни з Росією. Не ми її починали, але виявилися втягнутими в неї. І тепер як ніколи держава потребує фінансових вливань. На жаль, як не намагається керівництво РФ звинуватити нас у фінансуванні з Європи чи США, їхня допомога – лише одна цеглина на тлі глобальної розрухи.

Змінити ситуацію можемо лише зсередини, активізувавши всі механізми, натиснувши на всі важелі для підняття економіки. І роль нашого краю в цьому важко переоцінити. Адже протягом усіх років Незалежності внесок Полтавщини в бюджет був досить вагомим. Проте є внутрішні перешкоди, точніше шкідники, котрі мислять вузько та короткозоро. Уже понад три місяці точаться палкі суперечки навколо наймасштабнішої щорічної події області – Національного Сорочинського ярмарку.

Сорочинський ярмарок є справжньою візитівкою Полтавщини. Щороку понад мільйон українців та громадян сусідніх держав відвідують цей важливий захід. Якщо хтось сприймає його як свято та місце для розваг, то для України в цілому це великий бізнесовий майданчик. Укладені на ярмарку договори й контракти повернуться, перш за все, податками до бюджету, розвитком підприємництва та сільського господарства, до економіки в цілому та робочими місцями для громадян. Багато полтавців, гостей з інших регіонів та країн приїздять сюди заради вигідних придбань товарів українського виробництва. Якщо хочете, ця подія стане реальною відповіддю на торговельну війну Росії з Україною. Учасниками Сорочинського ярмарку-2014 будуть понад півтисячі вітчизняних підприємств. За цей тиждень буде укладено стільки договорів, проведено сотні ділових зустрічей! Скасувати ярмарок означає підірвати економічний потенціал області та дати шанс для путінської економічної агресії!

Ми вважаємо, що отримана від проведення ярмарку користь значно переважає над уявною небезпекою. Де дійсно небезпечно, так це українцям в зоні АТО! Зрештою, ще ніхто не скасовував засоби безпеки на масових заходах. Дійсно, цього року їх варто посилити, можливо, навіть потроїти.

Але зупинити торгівлю, зачинити магазини, заборонити людям збиратися – хіба це вихід? Хіба ж це не добровільне оголошення комендантської години на території всієї країни!? Патріоти ми чи полохливі кремлівські маріонетки?

Ні в якому разі не слід іти на поводу в Путіна чи додавати йому сміливості, демонструючи свій страх та ще й у таких масштабах!

Ми як депутати докладемо всіх зусиль, щоб досягти виняткового рівня безпеки.

Це буде синьо-жовта масова подія на підтримку єдності та миру. Також Сорочинський ярмарок стане майданчиком для збору коштів на потреби української армії, лікування постраждалих героїв із зони АТО.

З метою зміцнення бойового духу і популяризації мужності та відваги серед громадян ми виставимо техніку, відібрану в терористів.

Зараз як ніколи українці налаштовані патріотично. Тож цей патріотизм варто культивувати, а не викорінювати.

Україна єдина! І ми об’єднаємо її цього разу вже на полтавській землі. Нас не залякати!

З глибокою впевненістю у завтрашньому дні

Віктор Бугайчук, голова Полтавської обласної державної адміністрації,

Сергій Каплін та Юрій Бублик, народні депутати України

8 коментарі до “Сорочинському ярмарку бути!

  1. Коли гибнуть наші вояки, неможливо проводити такі розважальні заклади. Ганьба тим, хто хче хось святкувати серед народного суму.

  2. [quote name=”Сергій”]Коли гибнуть наші вояки, неможливо проводити такі розважальні заклади. Ганьба тим, хто хче хось святкувати серед народного суму.[/quote]

    Правильно говоришь какое святкування при народной печале, но в Киеве публика по клубам ходит и ничего так
    А дурачков которых развели-в армию!
    А дети олигархов где??? они защищают курорты Франции

  3. Цікаво, хто ж все таки директор ТОВ “Сорочинський ярмарок”? Якщо вірити ЗМІ, то цю посаду займають декілька чоловік, зокрема, С. Свищева, Ю. Щербаковаа, Ю. Єрмакова. Дійсно, як на ярмарку!

  4. [quote name=”НеОлег”]Oleg, иди на йух.[/quote]

    Когда дурак кого-нибудь ругает,
    он, глупый, даже сам не понимает, –
    в его словах – ни слова о другом,
    в его словах всегда – о нём самом!

  5. Этот чмошник еще втирается на наших сайтах.Соплеменники гиркин-бородай засобирались,чечены сдаются,а это отродье уйдет партизанить,надо бы ему на козу скинуться,чтобы было с кем коротать длинные ночи в землянках,и ламповый приемник ловить голос масквы.

  6. Лучше в Одессу там сейчас пик сезона, пусто и прокляти “колорады” не везут деньги

    Мнение:

    https://www.facebook.com/elena.suchkova.54/posts/687764784640473:0

    Может настало время включать мозги, прекращать войну и делать что-то для развития страны

    Выбор за Вами!

  7. oleg-devellopper іди по відомій тобі адресі кремль масква птн-пнх.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...