На фестивалі «Lifeismusic» співали «Путін х*ло. Ла-ла-ла-ла»

Два Ростислави із рок-гурту «TEARS STIV» відкривали фестиваль. Обоє навчаються в училищі культури імені І.П. Котляревського. Четвертокурсники Ростислав Гомулько і Ростислав Коротенко – гітаристи. Рідні міста хлопців – Глобино і Пирятин.

Два Ростислави із рок-гурту «TEARS STIV» відкривали фестиваль. Обоє навчаються в училищі культури імені І.П. Котляревського. Четвертокурсники Ростислав Гомулько і Ростислав Коротенко – гітаристи. Рідні міста хлопців – Глобино і Пирятин.

Поділитися новиною

Два Ростислави із рок-гурту «TEARS STIV» відкривали фестиваль. Обоє навчаються в училищі культури імені І.П. Котляревського. Четвертокурсники Ростислав Гомулько і Ростислав Коротенко  – гітаристи. Рідні міста хлопців – Глобино і Пирятин.Уже вдруге міський танцмайданчик (у народі «Клєтка») розривається не лише від гучних децибелів, а й від шалених емоцій та настрою, що аж зашкалювали на фестивалі «Life is music».

Така собі «солянка» із реп– і рок-виконавців – саме так назвав фест MC вечора RUDATOR (Андрій Павлюченко) – зібрала більше молоді, ніж у минулому році. «Круто!» – говорили одні. «Молодці! Нарешті Гадяч виходить на новий рівень», – говорили інші.

Здається, кращої оцінки організаторам і бути не може. Як минув фестивальний вечір – дивіться фотозвіт!

Не часто у парку можна побачити таку компанію. Здавалося б, пісні під гітару вже давно відійшли. А ось цей гурт молоді чекав початку фестивалю не просто посиденьками на лавці, а й самі хвилею музики налаштовували себе на ритм «Life is…» Харків’янин Андрій (праворуч) приїхав до друзів, учасників групи «Знак» Віталія та Льоші (другий праворуч), поряд з ними гадяцькі дівчата Ілона, Яна та Віка.Гості фестивалю – російськомовний реп-гурт «А.Д.А» із  Запоріжжя. У Гадячі вперше. Разом із «HT CUSTOMS» (організаторами фестивалю) познайомилися на «Полтавському шляху».Організатори фестивалю реп-гурт «HT CUSTOMS»: Ілля Крат, Женя Капшук, Вадим Харченко.Популярний у місті рок-гурт «Happy end’и».Олег Боцула: «Коли до мене передзвонили хлопці, щоб домовиться про організацію фестивалю, то одним із їхніх питань було, чи не буде проти керівництво міста та району, мовляв, ситуація в країні така… Але голова РДА Олексій Матюшенко сказав: «Хай краще хлопці пишуть музику і пісні, ніж воюють. Треба підтримати».Не обійшлося на фестивалі й без Інтернет-хіту «Путін х*ло. Ла-ла-ла-ла», виконували його в такт барабанів.

Кілька питань засновникам «Life is music» Іллі Крату та Жені Капшуку

– Хлопці, розкажіть, з чого все почалося? Як виникла ідея?

– Ідея виникла давно, реалізувати її вдалося в минулому році. Ми коли думали над організацією фестивалю, то брали до уваги насамперед формат. Адже зараз багато музики для вузької аудиторії, а ми навпаки намагалися уникнути якихось жорстких стилів музики – хард-рок, андеграунд… Це не для всіх. Також у наших планах ще з самого початку зробити в Гадячі всеукраїнський фестиваль. Задіяти якомога більше учасників із різних регіонів України.

– У цьому році частково це вдалося зробити. Були ж гурти із Запоріжжя, Полтави, Сум…

– Так. У 2013-му ми організували такий собі пробний фест. У цьому році запросили гостей, на наступний  плануємо зробити фестиваль ще яскравішим.

– Тобто якщо порівняти з минулим роком, то цьогоріч фестиваль відбувся в рази краще?

– Так. Рівень вищий.

– І в технічному плані, так?

– Звичайно. Ми зробили всім учасникам бейджики, на яких зображені  логотип  фестивалю і назва гурту. Замовили банер «Life is music»…

– Усе це вимагає фінансових затрат…

– У минулому році ми ламали голову, де знайти спонсора. Познайомилися з Олегом Боцулою (депутат міської ради – авт.), він з ентузіазмом узявся допомагати. А в цьому році навіть варіантів інших не розглядали, знову зв’язалися з ним, бо знали – не відмовить. До речі, він вирішував не лише фінансові питання, а й технічні – домовився за апаратуру.

Ми, чесно кажучи, навіть не знаємо, до кого звертатися за підтримкою. Та й якщо шукати спонсорів, то кілька. А він один нам допоміг. Чоловік серйозний, з ним гарно працювати – усе відповідально і конкретно. Тож йому величезне спасибі.

– І останнє питання:що чекати від фестивалю на наступний рік?

– Ну звичайно ж, як ми вже говорили, плануємо залучити більше виконавців. І ще хотіли б розширити формат самого фестивалю. Можливо, колись зробимо його дводенним – open air – на відкритому повітрі, біля річки. 

– Дякую. Успіхів вам!

Олена Козаченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...