27 липня – День Військово-Морських сил або День флоту

Олександр Іванович Подорожній (с. Сари) на плавбазі «Донбас», біля якої стоїть підводний човен «Запоріжжя» (командування Чорноморського флоту).

Олександр Іванович Подорожній (с. Сари) на плавбазі «Донбас», біля якої стоїть підводний човен «Запоріжжя» (командування Чорноморського флоту).

Поділитися новиною

Олександр Іванович Подорожній (с. Сари) на плавбазі «Донбас», біля якої стоїть підводний човен «Запоріжжя» (командування Чорноморського флоту).Дорогі наші побратими, моряки, ветерани запасу строкової та контрактної служби! Хочеться привітати вас усіх зі святом. Побажати міцного здоров’я, сімейного благополуччя. Тим, хто служить нині на кораблях України і захищає наші морські кордони, – щасливого повернення у рідні міста. Зараз два моряки-герої з Гадяччини контрактної служби, які служили на кораблях у Севастополі і залишилися вірні присязі своєї Батьківщини.

Це Андрій Лисенко, контрактник із села Сари, та Віталій Симоненко з Гадяча, які нині продовжують служити в Одесі. Лисенко служить на підводному кораблі, а Симоненко з частиною сформованого екіпажу очікують повернення свого корабля, підводного човна «Запоріжжя», та освоюють нову спеціальність водолаза. Усі наші моряки, як і всі солдати суші, потребують нашої з вами допомоги. Тож не будемо забувати наших дітей, які несуть службу на морі. Це й морські десантники, і морські льотчики. Вони потребують оновлення кораблів, нової зброї.

А вона в Україні є. У Миколаєві стоїть новий побудований ракетоносець «Галичина», довжина 187 метрів, ширина 28 метрів. Його призначення – ураження літаків, авіаносців, надводних і підводних човнів, а також наземні цілі на великій відстані. Ветерани-моряки впевнені, що мир і спокій прийде в Україну якнайскоріше.

Вічна слава героям, які не повернулися до своїх домівок.

Олександр Подорожний, голова товариства ім. О.І. Марінеска Полтави та Полтавської області


У моряків району скоро свято

Щороку в останню неділю липня ті, хто ніс службу на морських просторах, відзначають День флоту. Святкують цю дату і в Гадяцькому районі. Щороку колишні товариші по службі збираються у Краснознаменці. Бережуть таку традицію з далекого 1971 року. Щоправда моря у селі немає, а от берег річки Хорол нагадує часи служби. Саме там, на облаштованому пляжі колишні моряки піднімають прапор, згадують армійські будні та співають пісень.

Обладнали чоловіки лавки та столики, посадили дерева, поставили вагончик (а раптом дощ), зробили понтон (плавзасіб, що служить для підтримки на воді важких речей) – усе для того, щоб як годиться відсвяткувати чи не найбільше у році свято.

Тож і ми, працівники редакції «Базар Медіа в Україні», хочемо привітати ветеранів  Військово-Морського флоту! Нехай ніколи не вичерпується енергія творчих пошуків для здобутків і перемог, міцного вам здоров’я, щастя, сімейного затишку, оптимізму та традиційно – семи футів під кілем.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...