«Золоте літо» – табір екскурсій

Поділитися новиною

Провести час красиво й корисно – з таким девізом дітвора Гадяцької спеціалізованої школи № 3 І-ІІІ ст. оздоровлювалася у пришкільному таборі  «Золоте літо». Активний відпочинок, спілкування з друзями, позитивні емоції та хороший настрій – як ще краще провести перший місяць літа!

Два тижні 126 учнів, з яких найменшим по 7 років, а найстаршим по 15, не просто відпочивали, а подорожували в рамках проекту «Від козаків до наших днів збережемо вогонь батьків».  

 

Справжнісінький «Табір екскурсій» організували вчителі, а вони ж і вожаті, для своїх учнів. Адже де тільки відпочиваючі не були!

Розпочали школярі подорож по селах Броварки, Книшівка та Плішивець, де оглянули давні скіфські поселення. Цікаву розповідь про історію нашого краю підготував працівник історико-краєзнавчого музею  М. Торяник. Не менш захоплюючим був похід і в Гадяцьке підземелля.

Гортаючи сторінки літопису Гадяччини, ми натрапили на партизанські стежки рідного краю. Побували у славетних лютенських землянках, у музеї, оглянули пам’ятники загиблим у часи війни. Нашим екскурсоводом був знавець історії свого села І. Чайка.

Згадали ми і героїв мирних днів – побували біля меморіалів героям Чорнобилю та воїнам-інтернаціоналістам. 

Разом із представниками спілки воїнів-інтернаціоналістів відвідали визначні історичні місця Полтави, а також музеї військових конфліктів ХХ століття та дальньої авіації.

Завершили табірну зміну школярі трудовим десантом у Лесиному Гаю – улаштували акцію «Зроби світ чистішим». Діти прибирали сміття та виривали бур’яни. Словом, помилувались красою зелені на мальовничому березі Псла та поєднали красиве й корисне.

Ірина Дуван, начальник табору

LIVE OFFLINE
track image
Loading...