Кухарська справа – не ремесло, а мистецтво

На фото учні групи № (зліва направо): Галина Алімардонова, Марина Невгод, Надія Стельникович, Оксана Деркач, Олена Мусіяка.

На фото учні групи № (зліва направо): Галина Алімардонова, Марина Невгод, Надія Стельникович, Оксана Деркач, Олена Мусіяка.

Поділитися новиною

На фото учні групи  № (зліва направо): Галина Алімардонова, Марина Невгод, Надія Стельникович, Оксана Деркач, Олена Мусіяка. Червень – надзвичайно насичений, сповнений хвилювань місяць для випускників ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище». Хвилююча мить настала і для учнів груп № 37 і 7, які, склавши іспити і захистивши дипломні роботи, отримали професію «Кухар. Кондитер» та «Кухар. Пекар».

До виконання дипломних робіт кожен підходив творчо, проявляючи всю свою майстерність і вміння, набуті протягом навчання в училищі.

Дипломна робота для учнів з даних професій, відповідно до завдання, передбачала виконання не тільки теоретичної частини, але й практичної. Саме практично, готуючи і оздоблюючи кулінарні страви, кондитерські і хлібобулочні вироби, випускники груп проявили професіоналізм і багату фантазію.

Спеціалісти даних професій – це чарівники, які створюють казку, несуть людям хвилини насолоди. З-під їхніх рук виходять справжні шедеври мистецтва, якими можна навіть захоплюватись! Тільки висококваліфіковані працівники здатні зробити із звичайної страви витвір мистецтва, вклавши в нього весь свій талант та майстерність.

Справжні кухарі завжди в творчому пошуку. Кулінарним мистецтвом людина оволодіває протягом довгих років навчання і практики. Не кожен може стати хорошим кухарем, але наполегливо йти до цієї цілі і досягти мети повинен кожен. Ніхто не стає майстром, не тренуючись у майстерні.

Випускників шкіл, які бажають отримати професії «Кухар. Кондитер», «Кухар. Пекар» та «Технік-технолог з технології харчування» чекає ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище», яке розташоване за адресою: м. Гадяч, вул. 50 років Жовтня, 88, тел. 2-16-69.

Н. Горошко, голова методичної комісії з професій «Кухар. Кондитер. Пекар»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...