Підвищення зарплати не чекайте

Поділитися новиною

Сесія міської ради

30 квітня відбулося друге пленарне засідання 40-ї сесії Гадяцької міської ради, – продовження  попередньої сесії, розпочатої 10 квітня.

У зв’язку з тим, що наближалися свята, засідання пройшло у експрес-режимі. Із 36 депутатів прибуло 22.

На розгляд депутатів винесено такі питання:

Внесення змін до міського бюджету на 2014 рік.

Доповідь Світлани Куришко (завідуюча відділом економіки, бухгалтерського обліку і звітності міської ради).

Зменшується:

– дохідна та видаткова частина бюджету на суму 484900 тис. грн., в основному за рахунок податку на доходи фізичних осіб (це дохідна частина). Тому, згідно Закону України «Про внесення змін до державного бюджету», протягом року не буде підвищуватись мінімальна заробітна плата. Відповідно на цю суму зменшується і видаткова частина;

– по державному управлінню органу місцевого самоврядування дохідна та видаткова частини бюджету – на суму 53510 грн.;

– по освіті – на суму 411790 грн.;

– по позашкільних закладах освіти – на суму 19700 грн.

Збільшується:

– дохідна частина по спеціальному фонду міського бюджету за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на суму 199015 грн. і, також, за рахунок інших субвенцій (це кошти фонду охорони НПС) на суму 1210109 грн.

Проект рішення проголосували одноголосно.

Про направлення коштів на сміттєзбиральну техніку – контейнеровози для КП «Гадяч-житло».

Тетяна Савченко, міський голова, сказала, що це питання розглядалося на сесії обласної ради. Тоді ж було виділено 320 тис. грн. із обласного фонду охорони НПС, які цільовим призначенням ідуть для КП «Гадяч-житло», на придбання спеціалізованої сміттєзбиральної техніки.

Поки що не вирішено, де її купуватимуть. Кошти будуть передані «Гадяч-житло», у них є свій тендерний комітет, переможець і буде постачальником. Також Тетяна Миколаївна сказала: «…Мова про те, щоб купити 2 одиниці техніки при умові, що буде співфінансування з міського бюджету. Але все залежатиме від того, скільки вона на сьогодні коштує. Міською радою кілька разів подавалися запити на виділення грошей для «Комунсервісу», але виділяють чомусь тільки для «Гадяч-житло». Можливо, ми купимо 2 контейнеровози і один віддамо до «Комунсервісу». Депутати підтримали одноголосно.

Про направлення коштів, виділених із обласного фонду охорони НПС ВУ ЖКГ для проведення робіт по реконструкції очисних споруд м. Гадяча. Залишкові роботи.

Звітує міський голова: «У минулому році виділили на ці заходи 1,5 млн. грн. Шість організацій з усієї України брали тендерну документацію. Але коли пройшов день проведення тендеру, ніхто не подав пропозицій. Із тих коштів довелось попросити 200 тис. грн. на ремонт колектора біля пошти, а решта залишились не освоєними. Маючи такий досвід із проведенням тендерів (ніхто не хоче зв’язуватись із бюджетними коштами, через те, що не йдуть платежі через казначейство), ми відкоректували документацію. Маємо 890 тис. грн. + 100 тис. грн. нашого фінансування. Можна проводити роботи, якщо знайдеться підрядник, який працюватиме, не знаючи, коли ми розрахуємось». Проголосували одноголосно.

Про виділення коштів із міського бюджету на придбання бутсів для ФК «Псел».

На попередній сесії Василь Ванда розповідав, що ФК «Псел» може розвалитися, якщо не буде підтримки. Для того, щоб передбачити збільшення обсягу фінансування, потрібно внести зміни до міської програми розвитку фізкультури і спорту на 2011–2015 рр. Тетяна Савченко обіцяла допомогти у травні, але сказала: «…Ми підрахували і на сьогодні маємо певний залишок. Тому можемо виділити». Рішення підтримали одноголосно – виділили 15 тис. грн. на 30 пар бутсів, по 500 грн. за одиницю.

Про виділення коштів із міського бюджету на проведення святкового обіду для ветеранів війни 9 травня.

Депутатами було одностайно вирішено виділити 2000 грн. на святковий стіл для ветеранів ВВв. Т. С.: «…Ми домовились із адміністрацією 2-ї школи. Після мітингу проведемо там святковий обід для ветеранів та дітей війни».

Про надання дозволу КПТГ «Гадячтеплоенерго» на списання основних засобів.

 Міський голова розповіла, що надійшло звернення від директора КПТГ «Гадячтеплоенерго» із проханням надати дозвіл на списання основних засобів. Це ацетиленові апарати, 2 штуки, їх залишкова вартість 569 грн. Вони зношені і для подальшого використання не придатні. Усі підтримали одноголосно.

У різному обговорювали таке:

* Михайло Лепський (депутат міськради) запитав, коли почнеться ремонт доріг у місті. Відповідає міський голова Тетяна Савченко: «Ще не було за 12 років такого, щоб ми до 9 травня, за будь-якої ситуації, не провели хоча б ямковий ремонт Соборної площі, вул. Шевченка та Драгоманова. Але ситуація склалась така: за минулий рік ми винні майже 1 млн. грн. Підрядники не йдуть, бо ми не проплатили за минулий рік. Зараз на сайті міської ради є оголошення про проведення конкурсу на виконання робіт по капітальному ремонту вулиць Тельмана, Вокзальна, Дзержинського і Набережна Псла. Чекаємо внесення пропозицій 10 днів. Потім комісія вибере підрядника. Але знову умови такі, що ні авансу, ні зарплати ми не можемо дати. Ця людина має бути забезпеченою і матеріалами, і фінансово».

*Депутати міської ради висловили подяку за проведення суботника 12 квітня. Також попрохали, щоб «Комунсервіс» хоча б раз на рік підтримував порядок на очищеній ними території. Міський голова сказала, що хоч і дуже мало людей прийшло, була виконана велика робота – розчистили кладовище. Також пообіцяла проводити депутатські суботники кожного року.

*Микола Торяник підняв питання про законність «генделика» навпроти школи № 2. Це питання було висвітлене у одному з минулих номерів нашого тижневика, на чому й наголосила міський голова. Але пообіцяла у травні-червні відкрити новий туалет у парку або ж відремонтувати старий. Бо згідно законодавства, біля місця продажу пива має бути облаштована вбиральня.

Цією «радісною» новиною сесію міської ради оголосили закритою.

Оксана Кириченко


Згідно ЗУ  «Про затвердження Правил роботи дрібнороздрібної  торговельної мережі» пункт 27, «…пункти дрібнороздрібної торговельної мережі, які торгують напоями  на  розлив,   продовольчими   товарами   та  продукцією ресторанного господарства без упаковки, повинні бути підключені до водопровідної  та каналізаційної мережі, мати місця для миття рук, обладнання, інвентарю  (або  посуд  одноразового  використання), комплект  миючих і дезінфікуючих засобів, дозволених Міністерством охорони  здоров’я України, бачки з кришками для збирання відходів».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...