Росія призупинила ввезення української молочної продукції

Поділитися новиною

Росія призупинила ввезення української молочної продукції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини, пише РБК-Україна.

«З метою забезпечення прав споживачів «Росспоживнагляд» призупинив ввезення на територію Російської Федерації молочної продукції українських виробників: ПП «Рось», філія «Охтирський сиркомбінат», АТ «Пирятинський сиркомбінат», ТОВ «Гадячсир», ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» та ТОВ «Техмолпром», – наголошується в повідомленні.

«Росспоживнагляд», як зазначається, при здійсненні державного нагляду за обігом харчової продукції виявив порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів, що свідчить про фальсифікації при дослідженні молочної продукції:

– сири виробництва ПП «Рось» філія «Охтирський сиркомбінат» та АТ «Пирятинський сиркомбінат» не відповідали вимогам Федерального закону від 12.06.2008 № 88-ФЗ «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію» за жирно-кислотним складом;

– сири виробництва АТ «Пирятинський сиркомбінат» не відповідали вимогам Федерального закону від 12.06.2008 № 88-ФЗ «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію» по масовій частці білку, масовій частці жиру і по масовій частці вологи.

«Крім того, у сирах виробництва ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» і виробництва ТОВ «Техмолпром» виявлено невідповідність до інших вимог Федерального закону від 12.06.2008 № 88-ФЗ «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію», – наголошується у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що «Россільгоспнагляд» ввів режим посиленого лабораторного контролю для чотирьох українських виробників молочної та м’ясної продукції.

За інформацією інформагентств

LIVE OFFLINE
track image
Loading...