Про затвердження комплексних заходів по санітарній очистці та благоустрою міста

Про затвердження комплексних заходів по санітарній очистці та благоустрою міста

Про затвердження комплексних заходів по санітарній очистці та благоустрою міста

Поділитися новиною

Про затвердження комплексних заходів по санітарній очистці та благоустрою містаМіська рада

На підставі п.7а) ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою приведення в належний санітарний стан придорожніх смуг, вулиць, парканів, прибудинкових територій, територій підприємств і відомств, упорядкування і влаштування місць масового відпочинку громадян: парків, скверів, площ тощо, виконання заходів по санітарній очистці та озелененню, виконком міської ради вирішив:

  1. Затвердити комплексні заходи по санітарній очистці та благоустрою міста Гадяча.
  2. Керівникам установ, підприємств та організацій міста незалежно від форми власності, закладів охорони здоров’я, освіти, культури, торгівлі забезпечити виконання заходів.
  3. Для організації своєчасного виконання робіт із санітарної очистки, благоустрою та озеленення залучити депутатів міської ради, керівників підприємств, установ та громадських організацій.
  4. Секретарю виконкому (Гусак І.М.) довести дане рішення до відома населення через засоби масової інформації, організувати регулярне висвітлення в районних газетах, по радіо та телебаченню хід виконання заходів по санітарній очистці, благоустрою та озелененню в місті.
  5. Працівникам МКП «Комунсервіс» активізувати роботу по складанню адміністративних протоколів за порушення Правил благоустрою.
  6. З метою ефективності та результативності проведення намічених планом заходів з благоустрою, озеленення та санітарної очистки міста створити комісію по координації виконанню заходів.
  7. Заступнику міського голови Харлану М.М. взяти під особистий контроль виконання передбачених заходів.

Т. М. Савченко, міський голова

ЗАХОДИ

по санітарній очистці та благоустрою міста Гадяч на 2014 рік

  1. Провести в березні – квітні 2014 року місячники санітарної очистки, благоустрою та озеленення міста.
  2. Керівникам підприємств і організацій, установ міста незалежно від форм власності і підпорядкування організувати проведення очистки, упорядкування закріплених і прилеглих територій, тротуарів, ливневих кюветів, вжити заходів по оновленню фасадів, озелененню.
  3. Ліквідувати всі стихійні сміттєзвалища, провести роботи по приведенню в належний стан міського полігону ТПВ.
  4. Провести ремонт та фарбування лавок, урн для сміття в парку, парканів, турнікетів.
  5. З метою збереження зелених насаджень (клумби, газони, зелені зони та ін.) установити огороджуючи конструкції по вулиці 50 років Жовтня.
  6. Провести роботу по вирубці аварійних дерев, очистці їх від сухостою, омолодження на вулицях міста, у парку «Перемога», міському кладовищі.
  7. У рамках проведення заходів по проведенню Дня довкілля провести посадку зелених насаджень у місті.
  8. Провести прибирання прибережної зони річки Псьол.
  9. Упорядкувати та підсіяти газони на центральних вулицях міста.
  10. Упорядкувати квітники, висадити розсаду петунії, сальвії, кани та висіяти насіння квітів. На честь 380-річчя заснування м. Гадяча в парку, на вулицях, біля установ висадити 380 кущів роз.
  11. Відремонтувати столи та лавочки в місцях масового відпочинку людей (р. Псьол).
  12. Привести в належний стан Меморіальний комплекс в міському парку «Перемога» та братські могили (12 шт.) на міському кладовищі.
  13. Утримати в належному санітарному стані урочище «Лесин Гай».
  14. Привести в належний санітарний стан територію міського кладовища.
  15. Прибрати залишки технологічних матеріалів, які застосовувалися для боротьби з зимовою слизькістю доріг.
  16. Очистити зливостоки та відремонтувати їх на вулиці 50 років Жовтня.
  17. Підбілити дерева на центральних вулицях міста та побілити бордюри.
  18. Провести планування узбіч доріг міста.
    1. Виготовити та встановити у дворах багатоповерхових будинків додатково 15 контейнерів для сміття. Прибрати прилеглі до будинків КП «Гадяч-житло» території, підрізати дерева, висадити квіти.
    2. КП «Гадяч-житло» поновити побілку фасадів будинків на пл. 50 років Жовтня та вул. Леніна.
    3. Керівникам Гадяцького ВУЖКГ Приходьку В.М. та КПТГ «Гадячтеплоенерго» Гавриленку О.І. навести порядок у місцях поривів, відновити газони та асфальтові покриття.
    4. Передбачити фінансування і розпочати роботи по поточному ремонту доріг, що є у комунальній власності, до 9.05.2014 року.
    5. Виявити господаря та домогтися знесення аварійного будинку по вулиці Корзуна, 3.
    6. Розчистити лісосмугу по вулиці Лохвицькій від заводу залізобетонних виробів до повороту на вул. Енгельса.
    7. Керівникам підприємств і організацій, установ міста незалежно від форм власності запровадити щоп’ятниці санітарний день очистки прилеглих територій та утримання зелених насаджень.
    8. Провести 12.04.2014 року загальноміський суботник.

 

І. М. Гусак, секретар виконкому

1 коментар до “Про затвердження комплексних заходів по санітарній очистці та благоустрою міста

  1. пп7, п а), ст 30 Закону Про місцеве самоврядування аж ніяк не надає право міській раді зобов’язувати “Керівників підприємств і організацій, установ міста незалежно від форм власності і підпорядкування організувати проведення очистки, упорядкування закріплених і прилеглих територій, …”, а лише “на договірних засадах з цією метою залучати кошти, трудові і матеріально-технічні ресурси підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, а також населення…Звісно, справжні керівники і без недолугих “Заходів…” міськради (Де терміни виконання? Хто безпосередній організатор виконання по кожній позиції? яка відповідальність за несвоєчасне виконання заходів?, і т. д.) забезпечать санітарну очистку, благоустрій та озеленення прилеглих територій і можливо не тільки прилеглих. А от для виявлення господаря аварійного будинку по вулиці Корзуна 3 слід звернутися до ЦРУ, та до Рамзана Кадирова – для організації його знесення.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...