Чоловіча робота – у жіночих руках

Чоловіча робота – у жіночих руках

Чоловіча робота – у жіночих руках

Поділитися новиною

Чоловіча робота – у жіночих руках22 березня – День таксиста.

Здавалося б, цій жінці зовсім не личить така чоловіча робота – з дня у день крутити руля. Маленька, тендітна, мов школярка, Ліда Антюхова зовсім не шкодує про те, що пішла працювати в службу таксі, а навпаки – з посмішкою на обличчі говорить: «Мені подобається». Як не побоялася стати на рівні з чоловіками і що цікавого у буднях таксистів – у розмові з  Лідією Миколаївною Антюховою.

— Лідіє Миколаївно, скільки років за рулем автомобіля?

 — Ой, давно вже. Років 20 маю права, а в таксі працюю п’ятий рік.

І як воно – виконувати не зовсім жіночу роботу?

— Мені подобається – жива копійка кожного дня. Я думаю, що  зараз будь-яка професія похвальна, якщо за неї платять гроші. Треба ж якось жити. (посміхається – авт.)

— Скажіть, а як пасажири реагують на те, що їхній водій – жінка? Невже не було ніяких курйозів?

— Нормально. Люди не підсміюються, не дивуються – уже звикли, я ж не перший рік працюю.

Усі розуміють, що треба гроші зароблять.  У мене одна донька на 5 курсі, друга – у цьому році випускниця, то треба якось крутиться.

— Просто колись читала про київську таксистку і вона розповідає: один чоловік сів у таксі, побачив, що жінка за кермом, і пристебнувся з переляку. У Вас такого не було?

— Ні, слава Богу (сміється – авт.). Хоча ні, був один випадок! 12-та година ночі, замовили машину на  автовокзал. Забираю пасажира, бачу – мабуть, нетутешній, із сумками.  Він сідає і говорить: «Автовокзал». Я ж відповідаю: «Добре». А він, почувши жіночий голос, повертається, дивиться на мене, питає: «А сколько лет за рулем?» Я кажу: «18». А він мені: «Я понял. За рулем сколько?» Було ж темно, не видно, що мені не 18. Я на нього дивлюся і кажу: «Мені 40». А він тоді каже, що де не їздив, такий прикол з ним уперше.

Згадайте першу машину, за руль якої сіли?

— Ой, це так було давно! У 7 класі на дідовому «Запорожці» пробувала кататись. Мій дід отримав його як інвалід війни. Як зараз пам’ятаю – «Запорожець» тридцятка, «ушастіком» його називали.

А перша наша сімейна машина була червона «копєйка».

А називаєте якось своє нинішнє авто – «ластівка» чи ще якось?

— Ні, не називаю ніяк, ну дуже її люблю. Уже можна було тричі помінять, а я чогось  прикипіла до неї. Ну, чесно кажучи, міняти вже й треба.

А якщо якісь поломки, то самі ремонтуєте?

— Зараз навіть чоловіки рідко ремонтують, легше звернутися в СТО. Так простіше. Правда, якщо колесо проб’є чи спуститься, то накачаю і поміняю сама.

— Встигаєте вдома жіночу роботу виконувати?

— Аякже.

А як чоловік і діти ставляться до маминої роботи?

— Нормально. Усі знають, що мама в городі. Треба рахунок поповнити чи щось купити  – відразу дзвонять.

Коли «найурожайніші» дні в таксистів – у свята чи коли непогода?

— Ну, швидше за все, це як рибалка. Виїжджаєш на зміну і не знаєш, яку рибу витягнеш. Коли як повезе.

— Часто пасажири щось забувають у машині?

— Так. Було всяке: і телефони, і документи – усе віддаю. Колись у мене хрестик забули, на вигляд звичайний, а виявляється –  людям він був дуже дорогий.

— І вночі доводиться працювати?

— Аякже. Хоча графік роботи вільний.

Як чоловіки на роботі ставляться до Вас?

— Сприймають мене як колегу. Правда, коли я прийшла влаштовуватися на роботу, то мені сказали: «Дєточка, ти уявляєш, що таке нічна зміна? Як до тебе вийде 5 армян і скажуть везти на Рашівку, що ти будеш робити?» Я ж кажу: «Ну відвезу».

– Бувають у Вас «важкі» клієнти, і як з ними працюєте?

— Усякого буває. Але це ж усе свої люди, і навіть якщо хтось сяде напідпитку чи засне, то я знаю, куди довезти і де висадити.

Я відповідаю за людей, яких везу. От кажуть: п’яних не беремо. Так а чого тоді людина викликає таксі? Щоб додому ж доїхати  нормально. Я вважаю, якщо до мене клієнт сів у машину, то я повинна за нього відповідати. А іноді треба бути ще й психологом – до кожного мати свій підхід. От був у мене колись випадок: підвезла жінку, відтоді з нею спілкуюся. Сіла до мене в машину і каже: «Боже, як мені повезло, що мені жінка-водій трапилася». Поговорили по душам і й досі дружимо. Мені навіть довіряють  забирати дітей із садочка. Ось так.

— Дякую за цікаву розмову. Успіхів Вам, вдячних клієнтів і… з професійним святом!

Спілкувалася Олена Козаченко


 «…А ще я тварин рятую. Підбираю цуценят і кошенят і віддаю дівчатам у службу захисту тварин. Ось і сьогодні підібрала собача на Сарському, може, вдома залишу».


Лідія Антюхова і нова колега по роботі Лариса Максименко (зовсім недавно була диспетчером, а тепер вирішила спробувати себе у таксистській роботі).

24 коментарі до “Чоловіча робота – у жіночих руках

  1. Таксісти користуються тим, що в місті немає пасажирського транспорту – деруть в три шкури.В лікарню доїхати людині – останнє здеруть. Кожен бере скільки хоче, Єдиного тарифу в місті немає. Ніяких чеків не видають, це дає можливість завишати ціну – та й тарифів по місту немає. Від Горизонту до автовокзалу 20 грн беруть. Я розумію, що їй треба дітей вчити, але не за зідрані копійки. Нічого ж не контролюється. На Підварок їхати не хочуть – дорога погана. От про це треба писати

  2. Автору. Для того,щоб бути таксистом потрібно зареєстрруватися,проходити технічний та медичний огляд,сплачувати податки.Як що Ваша газета правдива то Ви повинні знати,що у нас немає таксистів в правовому розумінні.

  3. А Ви спробуйте купити машину та заправити її на заправці,хоча б раз та відремонтувати на СТО!А потім щось говоріть!

  4. Так як не має офіційної служби таксі, то спасибі що є “не офіційна”. А що , краще б їх зовсім не було??????!!!!!.
    Від того що громадський транспорт би запрацював?? Є час і сили ходіть пішки. А якщо терміново спасибі ,що ви є. В будь-який час і погоду.

  5. Якщо по місту не будуть їздити таксі ,що дороги стануть кращими. А ще скажіть скільки у нас працівників в інших сферах працює не офіційно. Ну то живіть правильно і просіть милостиню. Думаю, що силком таксісти в машини нікого не пхають.

  6. Правду говоря что в наше время Бабы лутше мужиков! А нащот того что такси дорого так ето правда! Но хорошо когда ты пян в дрезину ,то знаешь что ты вызвал машынуку , а там ещо и симпатичная дама за рулём! и спокойно доехал домой!!

  7. Знаем Лиду!!!!!!!!! ОТЛИЧНЫЙ ВОДИТЕЛЬ И ХОРОШЫЙ ЧЕЛОВЕК!!!! ПОБОЛЬШЕ ТАКИХ ТАКСИСТОВ !! А то вызываешь такси а к тебе какоето мудило приежает мало того что опоздывает так ещо и недовольные чемто! Щитаю сел за руль так натени улыбку! ТЫ ВЫТЬ С ЛЮДЬМИ РАБОТАЕШЬ!

  8. Лідія Миколаївна хороша и приємна людина!. Ніколи так як висловилась Ірина в” три шкури” не дере. Ціни такі як і в усіх службах таксі. Тим паче що в нашому місті ціни ще дуже приємливі враховуючи те що підвищились ціни на пальне!.А писати тут можна що хочешь коли на справді сам дуже далекий від поняття машина і бензин.!

  9. Відповідь Ірині: Шановна, Ірина! Я вважаю, що Ваш коментар необ”єктивний. По перше – не вина таксистів, що в місті відсутній міський транспорт. Це питання до місцевої влади. І не вони, а ми користуємось їх послугами. А таксістам, ми говоримо велике дякуємо, за те що вони є. По друге – Чекать швидку допомогу часом доводиться довго, через це ми викликаємо таксі, щоб швидше дістатися лікарні. І за це ми дуже дякуємо таксистам. По третє – Підкажіть будь-ласка, в якому магазині вам останній аз давали чеки? Я такого не пам”ятаю. Від Горизонту до автостанціі беруть не 20, а 17 грн., так як і по місту з урахуванням відстані – до 3-х км. Якщо Ви не хочете платити, будь-ласка, можна вийти на 15 хв. раніше і пройти пішки до автовокзалу.

  10. Продовження відповіді Ірині: Ніхто нікого не змушує користуватися послугами таксі.Що стосується доріг, то це свята правда – гірше бути не може. Але в цьому не вина тих же таксистів, не дивлячись на ці негаразди, вони, наче еквілебристи, рухаються по такому нелегкому шляху, при цьому пошкоджуючи власне авто. А що стосується конкретно Лідії Миколаївни, шановна Ірина, Ви самі знаєте цю жінку? Думаю, що ні. Якби Ви знали, то ніколи не висловлювали б своє “ФЕ” в її сторону. Так, у неї є двоє дітей, але вона не йде до мене, чи до Вас і не просить грошей. Вона йде і мовчки працює і вдень, і вночі. А Ви знаєте як буває важко і страшно жінці працювати особливо вночі, з урахуванням того, що трапляються непоодинокі випадки нападів на таксистів? Набагато простіше сидіти вдома і говорити що все не так, ніж спробувати такого, як Вам здається “легкого” хліба.

  11. На мой взгляд таксисты в городе стороят из себя хрен знает что , дерут последние копейки! Так как машыны нет, часто приходится ездить на такси! Вот и получается пол зарплаты выкатываю на одни проезды! 😳 😮 😥 🙁 Канешно это не касается женщин которые работают в службе такси , с ними всегда можно договорится!!! 🙂 🙂 🙂 щетаю что лудше что женщины работали в такси а не мужики!! МУжики пусть на сыр заводе сыр маслают!

  12. 8) 8) Лида и Лариса Спасибо вам что вы работаете в такси с Вами веселее 8) 8)

  13. А причем здесь Сыр Завод !!! Как будто роботы в Гадяче другой нет! Вот такси как раз и ваша робота!!”МУЖЧИН” А женщинам тут не место! 😛 Я наблюдала за тем как водят руль эти дамы! 😛 Курят, ругаются матом , да разве это нормально???? :-* :-* капец!

  14. Да ну нафик ……… ни разу не видал одну из них курящей!!!

  15. 😮 😮 😮 А я видела! Одна из них при мне курила! когда заказ исполняла!!! 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮

  16. БУДЕТЕ ГНАТЬ НА ЛИДУ ОНА ВАШЫ ЖОПЫ ВОЗИТЬ НЕ БУДЕТ!!!!!!! НА ЩЕТ КУРЕНИЯ , ТАК ЭТО НЕ ТВОЕ СОБАЧЬЕ ДЕЛО!!! ГЛАВНОЕ ТЫ НЕ КУРИ И ВСЕ БУДЕТ НОРМАЛЬНО!!! А СВОЕ МНЕНИЕ О ДРУГИХ ОСТАВЬ ПРИ СЕБЕ!!!

  17. Особисто я ніколи не їздив у цих Жіночок на таксі, але якщо вони добре водять, то чого б і “ні”, хай працють, вони теж люди, в кожного своя професія і нічого поганого в цьому не бачу. Ну а з приводу куріння, то це вважаю неправильно при пасажирах палить

  18. [quote name=”АЛИСА”]БУДЕТЕ ГНАТЬ НА ЛИДУ ОНА ВАШЫ ЖОПЫ ВОЗИТЬ НЕ БУДЕТ!!!!!!! НА ЩЕТ КУРЕНИЯ , ТАК ЭТО НЕ ТВОЕ СОБАЧЬЕ ДЕЛО!!! ГЛАВНОЕ ТЫ НЕ КУРИ И ВСЕ БУДЕТ НОРМАЛЬНО!!! А СВОЕ МНЕНИЕ О ДРУГИХ ОСТАВЬ ПРИ СЕБЕ!!![/quote]
    Для таких як “аліса” : куріння в громадських місцях ЗАБОРОНЕНО!!! а автомобіль ТАКСІ на момент перевезення пасажира – це вже не особиста власність!!! так що бідьте ласкаві куріть у себе вдома! А на рахунок Ліди, молодець! Ще й якби правила менше порушувала….. тоді б взагалі!!!!!

  19. очень часто бываю в Вашем городе у родственников,и приходилось брать такси,несколько раз ездила с женьщиной водителем))Наудивление мне даже понравилось,в отличии от тех водителей мужчин которы раньше заберали,воипервых намного спокойней доехали,нисчитая того что на дорогах одни ямы,а во вторых намного меньше заплатила,чем когда вёз мущина,в тридорога сдёр.Поэтому я считаю что женьщина может потянуть любую работу,и пусть хто хочет то и думает.СКОЛЬКО ЛЮДЕЙ СТОЛЬКО И МНЕНИЙ!!!!

  20. Слышь “Я” !!!!!!Я не курю и не курила!

  21. и кстати “Я” Научись писать а потом будешь умом поводить))))) 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 ахахахахахахахаха

  22. Це зовсім не дивно, що жінки працюють таксистами. З нинішніми чоловіками ми скоро почнемо і трактори та комбайни водити, доки пони собі пілінг ніг робитимуть та в дзеркало на айфони фоткатися будуть!
    Не знаю чи ви помітили, але чоловіки зараз стали на скільки жіночними, що іноді аж страшно за майбутнє. Ну в селах та маленьких містах ще не дуже помітно, але невдовзі мода прийде і по сільських трактористів.
    Чоловіки взагалі стали забувати, ким вони народилися. Поступитися місцем у громадському місці – Що це? Пропустити першою жінку до магазину – А для чого? Зробити комплімент – Ви про що?
    От нам і доводиться брати все в свої руки. Повага до жінки, як до прекрасного створіння, як до матері поступово викорінюється…

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...