Вони «дарують» чистоту, а отже – й гарний настрій

Вони «дарують» чистоту, а отже – й гарний настрій

Вони «дарують» чистоту, а отже – й гарний настрій

Поділитися новиною

Вони «дарують» чистоту, а отже – й гарний настрійЇхні робочі будні минають не за комп’ютером і навіть не з ручкою в руках, а з мітлою  та совком, монтерськими ключами і гайками. Це їм — працівникам житлово-комунального господарства —  доводиться вислуховувати нарікання та скарги, першими прибирати «наслідки народних гулянь» гадячан, прокидатися спозарання, аби навести лад на вулицях нашого рідного міста.

24 двірники і 22 слюсарі обслуговують прибудинкові території Гадяча, у їхньому підпорядкуванню 109 будинків.

 

«Двірники утримують у належному стані території, а слюсарі слідкують, щоб працювали всі внутрішньобудинкові системи – холодне та гаряче водопостачання, водовідведення, теплові пункти підвальних приміщень тощо», — говорить начальник комунальної служби  «Гадяч-житло» Артем Гусак.

Двірники (до речі, усі жінки) роботу починають із 6 ранку – допоки приїде сміттєвоз, майданчик для сміття повинен бути чистим.

«Ми ж і ремонтами у під’їздах займаємося. Мешканці пишуть заяву, ми її розглядаємо, а потім виконуємо роботи», — говорить заступник начальника Микола Брага.

Серед недавно відремонтованих — будинки на Заярі. Найчастіше звертаються з проблемами протікання дахів, хоча ремонт покрівель обходиться в немалу копієчку.

«90% житлового фонду, який ми обслуговуємо, здавалися в експлуатацію до 1989 року. Причому у місті більшість будинків, яким уже за 50… Тому, як тільки тане сніг або великі опади – більшає нарікань людей на протікання дахів», — продовжує розмову Артем Гусак.

Тому працівникам житлово-комунального господарства доводиться латати покрівлі по можливості. А більшість ремонтів робляться локально — за кошти, передбачені в бюджеті міської ради.

«На цей рік нам виділили 200 тисяч. За ці гроші ми повинні купити євроруберойд, смолу тощо. Хоча в минулому році зробили капітальні ремонти покрівель трьох будинків  — по вул. Леніна та пл. 50 років Жовтня», — говорить Микола Брага.

Серед найбрудніших мікрорайонів міста працівники «Гадяч-житло» відмітили Черемушки. Кажуть, що в центральних масивах набагато чистіше.

В обов’язках комунальників – і привезення та встановлення сміттєвих контейнерів. До речі, самі працівники кажуть, що тепер, коли в місті поставили баки, прибирання стало більш цивілізованим — поменшало стихійних сміттєзвалищ.

***

У неділю люди, чия праця на перший погляд здається непомітною, відзначатимуть професійне свято. І багато хто з них зустріне цей святковий день знову ж таки з віником та совком, з ключами та гайками, словом, на своєму робочому місті.

Але редакція «Базар Медіа в Україні» спішить привітати вас і побажати міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту, здійснення всіх життєвих планів і сподівань, а ще — розуміння у цій нелегкій, але такій потрібній людям справі!

Олена Козаченко


  Водій із 20-річним досвідом роботи, ветеран праці Іван Кириченко та вантажник Михайло Камчатний з 5-ої  ранку вже на ногах. Починають об’їзд із мікрорайону Цегельного, а закінчують на Малому кругу.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...