Ленін ніяк не знайде спокою

Поділитися новиною

Здавалось би, після знесення постаменту вождю революції нічого надзвичайного з ним вже не станеться. Коли ж ні…

У вівторок, 4 березня, невідомі поцупили частину пам’ятника Леніну, що знаходиться на зберіганні в дворі історико-краєзнавчого музею. Викрали підставку з черевиками Леніна, яка важить приблизно 160 кг. Якщо врахувати, що бронза, з якої виготовлено пам’ятник, коштує в пунктах прийому металу 26 грн. за кг, то поживились досить суттєво (26х160=4160 грн.).

Василь Сиротюк, директор історико-краєзнавчого музею, повідомив: «Після крадіжки заховали голову у підсобне приміщення. Уранці другого дня побачили, що ворота у двір відкриті і видно людські сліди». Отже, злочинці повертались, щоб поживитися більше. Що ж, будемо сподіватись, що Ленін залишиться більш-менш цілим і таки знайде свій спокій.

***

Мармурові плити з постаменту Леніна

То куди ж вони поділися? Уже навіть є такі версії, що їх забрали по домівках чи розпродали самі активісти. Для всіх, кого цікавить, пояснюємо: частина плит, а саме 6 штук, які були разом з «ногами» знаходяться в історико-краєзнавчому музеї. Решта була дбайливо зібрана працівниками комунгоспу і зараз знаходиться саме там. Також до редакції надійшло звернення від громадян Гадяча, в якому вони висловили побажання: «Пам’ятник Леніну звалили – та й по тому. Уже скоро Великодні свята. Пора б привести місто в належний стан. Тому просимо громадських активістів, які так завзято валили постамент, тепер так само дружно вийти і прибрати те, що залишилось після нього, привести місце, де стояв пам’ятник, у належний стан».

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...