Гадяч увійшов у ТОП-5 найцікавіших місць Полтавщини

PA150035
Поділитися новиною

PA150035Про це повідомляє Автовокзал Полтава на своїй сторінці у Фейсбіці.

Ще кілька років тому, і впевнено тримає цю “планку” та продовжує розвиватися як туристичний об”єкт, і як місто, комфортне для життя.

Маленький районний центр має грандіозне минуле та багато цікавих різноманітних об’єктів для огляду.

Місто Гадяч було засноване в 1533 році. Серед визначних пам’яток варто відзначити Успенський собор, районний історико-краєзнавчий музей, який розповідає про часи гетьманування Івана Брюховецького, перебування в Гадячі родини Драгоманових, народні традиції та звичаї краю.

Поряд з Гадячем був знайдений знаменитий Суперслід — відбиток ноги людини, втиснутий таємничим чином поверхню стародавнього гранітного валуна. Також у Гадячі знаходиться могила засновника хасидського руху Хасад Рабі Шнеур-Залман бар-Баруха і це приваблює в місто численних релігійних паломників.

Приваблює туристів і Гадяцький ландшафтний парк — величезна ділянкау в 23 га незайманого лісу.

Є тут унікальний музей Молотка та музей Бджільництва, Замкова гора та козацькі Підземелля.

Урочище «Зелений гай» — чарівне місце із гарною природою, де стояв будинок Олени Пчілки, в якому багато разів гостювала її донька — Леся Українка. Подорож буде цікава для батьків із дітками та любителів насичених пізнавальних екскурсій у музеях.

Приїхати в Гадяч можна самостійно. Графік руху автобусів з центрального автовокзалу Полтави – додаємо. Також нагадуємо, що у Гадячі функціонує повноцінна автостанція, у касах якої можна придбати та забронювати квитки до різних міст України та Європи.
Кожен наш пасажир також має можливість скористатися нашим сайтом – http://avtovokzal.pl.ua, щоб купити квитки та дізнатися більш детальний графік руху автобусів як територією України, так і за кордоном.

73128846 750679275354009 6856112399762587648 n

LIVE OFFLINE
track image
Loading...