У Гадячі знову активізувались телефонні шахраї

шахраї
Поділитися новиною

шахраїДо Гадяцького відділу поліції надійшла заява від 79-річної місцевої мешканки про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа її грошовими котами.

В ході проведення перевірки по даному зверненні правоохоронці встановили, що близько 10 години ранку на домашній телефон заявниці зателефонував невідомий чоловік та повідомив що її син наніс тілесні ушкодження своїй дружині і для того, щоб його не притягували до кримінальної відповідальності потрібно перерахувати грошові кошти в сумі 3 тисячі гривень на банківський рахунок.

Після почутого, схвильована жінка через термінал «Приватбанку » переказала на вказаний рахунок грошові кошти, а через деякий час зрозуміла, що її просто ошукали і звернулася до поліції.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України (Шахрайство).

Тому поліція вкотре закликає громадян не реагувати на подібні дзвінки і ні в якому разі не бігти відразу перераховувати гроші. Радимо негайно зв’язатися з родичем телефоном або в інший прийнятний спосіб аби перевірити дану інформацію. Якщо кошти були перераховані відповідно до вимог шахраїв, необхідно зберегти історію дзвінків «шахрая» і чеки з результатами трансакції, адже як показує практика, ті, хто телефонують, іноді непогано знають, як і чим живе родина і телефонують частіше за все з інших областей.

Гадяцький відділ поліції ГУНП в Полтавській області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...