Обмеження щодо перебування дітей у нічний час у закладах громадського харчування

Обмеження щодо перебування дітей у нічний час у закладах громадського харчування

Обмеження щодо перебування дітей у нічний час у закладах громадського харчування

Поділитися новиною

Обмеження щодо перебування дітей у нічний час у закладах громадського харчуванняГадяцькі поліцейські повідомляють, що згідно статті 20-1 Закон «Про охорону дитинства» діти до 16 років з двадцяти двох до шести годин можуть знаходитися в установах, в яких здійснюється діяльність у сфері розваг або громадському харчуванні тільки в присутності принаймні одного з батьків або іншого законного представника дитини.

Власники закладів, в яких здійснюється діяльність у сфері розваг або громадського харчування, і уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів до недопущення в такі заклади з двадцяти двох до шостої годин дітей до 16 років без супроводу вищевказаних осіб. Також вони мають право вимагати у відвідувачів таких закладів документи, підтверджуючі досягнення ними 16-річного віку. Відповідно до ст.180-1 КУпАП відповідальність за перебування дітей у таких  закладах покладається не тільки на батьків, а й на  посадових осіб  таких закладів, незалежно від форми власності, а також на громадян-суб’єктів підприємницької діяльності.

Відповідальність за вчинення такого правопорушення настає у вигляді накладення штрафу від 340 до 850 грн. У разі вчинення повторного правопорушення протягом року штраф складає від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 грн. Крім того, у разі виявлення правоохоронцями дитини в розважальному закладі у нічний час буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст.184 КУпАП).

Такі заходи не мають на меті обмежити у правах дітей, а тільки обмежити можливості впливу на них негативного та небезпечного середовища. Головна мета – попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них. Це ефективна можливість вберегти дітей від шкідливого впливу вулиці та стимулювання відповідальності батьків за виховання своїх дітей.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...