Чи результативна робота правоохоронців?

Чи результативна робота правоохоронців?

Чи результативна робота правоохоронців?

Поділитися новиною

Чи результативна робота правоохоронців?Звітує районний прокурор Іван Сагайдачний

Із метою протидії злочинності на території району протягом останнього півріччя правоохоронними органами району вжито низку організаційно-профілактичних заходів.

Унаслідок  цього рівень злочинності на 10 тисяч населення складає 63 злочини, що є значно меншим за середньо-обласний рівень злочинності.

Завдяки профілактиці вдалося уникнути скоєння вбивств, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, на третину зменшилась кількість ДТП.

За звітний період спостерігається значна активізація діяльності правоохоронних органів з виявлення кримінально-карних діянь на найбільш пріоритетних напрямках роботи правоохоронної системи: у бюджетній сфері, корупційних правопорушень, у сфері земельних відносин та охорони НПС.

Зокрема, поточного року до суду скеровано 2 кримінальних провадження у бюджетній сфері і 3  кримінальних провадження щодо корупційних злочинів на загальну суму збитків понад 100 тис. грн, які нині відшкодовані у повному обсязі. Притягнуто до адміністративної відповідальності двох посадовців, які скоювали корупційні правопорушення.

Правоохоронною системою виявлено і зареєстровано 3 кримінальних провадження у сфері земельних відносин на загальну суму збитків понад 350 тис. грн.

Найболючішим для району, зі слів районного прокурора, є питання незаконної порубки лісів. У поточному році правоохоронною системою Гадяцького району посилено боротьбу з даним видом діяльності. Наразі вже зареєстровано 3 факти незаконної порубки лісу на загальну суму збитків понад 600 тисяч гривень. Одне із вказаних кримінальних впроваджень скеровано до суду, особу визнано винною, збитки частково відшкодовані.

Також протягом поточного року вжито координаційних заходів щодо профілактики злочинності, скоєної неповнолітніми. В обласному рейтингу Гадяцький район посідає 1 місце по злочинності у сфері неповнолітніх. Нещодавно було задокументовано та скеровано до суду групу неповнолітніх осіб, якими скоєно  близько 15 епізодів злочинних діянь.

За наслідками проведеної міжвідомчої наради правоохоронцями вжито заходів щодо притягнення до відповідальності осіб, які скоїли продаж алкоголю неповнолітнім, та позбавлення суб’єктів господарювання дозвільних документів.

Прокуратурою району активно застосовуються представницькі функції щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та охорони НПС. Пред’явлено позов до СПОП «Березоволуцьке» про стягнення шкоди, заподіяної внаслідок видобування надр без спеціального дозволу, на суму понад 1,5 млн грн. Позов задоволено у повному обсязі.

Із метою поновлення порушених прав громадян та інтересів держави протягом 2015 року органами прокуратури пред’явлено позовних заяв на суму понад 9,5 млн грн. Так, судами задоволено 17 позовних заяв на суму понад 1 млн 700 тис. грн.

«Суспільством позитивно сприймаються зрушення у сфері протидії злочинності. Можу з упевненістю сказати, що вибірковості щодо притягнення до відповідальності осіб не буде. Тому, якщо на вас здійснюється будь-який тиск з метою отримання неправомірної вигоди, інформуйте відповідні структури, і особа буде притягнута до відповідальності незалежно від посади, на якій вона працює», – підсумував Іван Сагайдачний.

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...