Рішення зборів мисливців та рибалок

Рішення зборів мисливців та рибалок

Рішення зборів мисливців та рибалок

Поділитися новиною

Рішення зборів мисливців та рибалок Шановні депутати районної ради!

У 2013 році закінчився термін оренди земель Гадяцьким товариством мисливців та рибалок, і виникла необхідність у переукладенні договорів із користувачами земельних ділянок, селищними радами.

Згідно ст. 22 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», переважне право на користування мисливськими угіддями мають користувачі мисливських угідь, які продовжують строк користування цими угіддями.

 Деякі селищні ради необґрунтовано відмовили товариству в переукладенні договорів на користь новоствореним приватним мисливським.

Поряд з цим деякі селищні ради дали погодження на переукладення договорів з УТМР та «Хантерсом».

Відповідні документи, що засвідчують вищесказане, вивчаються компетентними юристами для оформлення позовів.

Така поведінка, на нашу думку, була викликана тиском на голів селищних рад керівництвом району. Неодноразові походи та звернення членів президії районної ради УТМР до керівників району з проханням зберегти громадську організацію результатів не дали, адже бажання створити приватні мисливські господарства у керівників району виникли давно, про що свідчить виготовлення  карти поділу земель, ще до оформлення документів.

Крім цього, земельний відділ також відмовив товариству у виготовленні карти схеми мисливських угідь УТМР, мотивуючи тим, що не було вказівки керівництва району.

Будучи членом УТМР і членом президії, знаючи про проблеми організації зсередини, дочекавшись закінчення терміну дії оренди, домовившись між собою та керівництвом району, пан Дядечко Г.В. і пан Боцула О.А. створили мисливські господарства, розірвавши організацію навпіл, зрадивши товариству, якому нещодавно виповнилося 90 років і яке об’єднує понад 500 членів, товариству, в якому перебували наші батьки і діди, і в якому, ми сподіваємось, будуть перебувати наші діти та онуки.

Тому мисливці та рибалки району звертаються до вас із проханням:

1. Переглянути та скасувати рішення районної ради про надання мисливських угідь в користування приватним мисливським господарствам «Хантерс» та «Горизонт», оскільки воно було прийняте всупереч інтересам громади та з порушенням ст. 22 Закону України.

2. Створити комісію з числа депутатів та громадськості з метою проведення ревізій по дотриманню законності орендованих водойм району, наявності відповідної документації та дотримання умов оренди. Водойми, на яких будуть виявлені порушення дотримання законодавства, повернути громаді району для ведення рибальського господарства, зробивши доступним рибальство для кожного, у тому числі для пенсіонерів та молоді.

3. Переглянути питання доцільності існування ландшафтного парку, оскільки громада переконана, що його робота спрямована не на збереження природного світу, а на його знищення та створення закритих зон відпочинку можновладців.

4. Звертаємо вашу увагу на бездумне, варварське нищення лісових масивів району – місця проживання диких тварин. Настав час запитати, за чиєю вказівкою проводяться такі масові вирубки лісу? Хто цим процесом керує в Гадячі чи в Києві?

Сподіваємось на вашу депутатську підтримку і справедливість. Адже ви обрані громадою району і повинні відстоювати  її права, а не задовольняти бажання корумпованих можновладців. За вашими діями спостерігають сотні очей з небес, очей героїв, які віддали своє життя за боротьбу з корупцією та за справедливість.

Рішення зборів мисливців та рибалок від 23.03.2014 р. Пр. №1.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...