У Гадячі відбулася церемонія відкриття Алеї пам’яті полеглих Захисників

Поділитися новиною

Урочистості відбулися сьогодні, 1 жовтня, у місцевому парку “Перемога”.

Нагадаємо, 30 серпня 2023 року, небайдужі гадячани оприлюднили на сайті міської ради петицію із пропозицією облаштувати в місті Алею слави героям.

Відтоді громадські зібрання стосовно цього питання відбувалися практично щомісяця – громада наполягала на створенні гідної Алеї памʼяті полеглим Героям Гадяччини.

Нарешті, 26 жовтня, на засіданні 43 чергової сесії Гадяцької міської ради, було прийняте рішення виділити 300 тисяч грн на облаштування Алеї памʼяті загиблих Захисників. Згодом узгодили макети та концепцію створення Алеї.

Окрім цього були оголошені терміни відкриття Алеї – її мали створити і презентувати до 6 грудня – Дня Збройних Сил України. Проте, цього не сталося.

На засіданні сесії, 25 січня 2024 року, родичі загиблих, запитували про терміни встановлення Алеї пам’яті, але конкретних відповідей не отримували.

І лише, 23 квітня 2024 року, у центральному парку міста, перед Свято-Успенським собором, нарешті відбулося пробне встановлення кількох конструкцій із портретами полеглих Захисників Гадяччини. А через деякий час, поступово, встановили решту готових конструкцій.

Сьогодні, 1 жовтня, у День Захисників та Захисниць, нарешті відбулася офіційна церемонія відкриття Алеї пам’яті полеглих Захисників та Захисниць.

На Алеї – світлини полеглих військовослужбовців із Гадяччини, які віддали свої життя за Батьківщину в російсько-українській війні з 2014 року.

Освячення Алеї провів настоятель Свято-Михайлівської церкви, благочинний району протоієрей Олег Пограничний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...