У Лютеньці фермер помер після сварки з поліцією – правоохоронців тимчасово відсторонили від виконання службових обов’язків

Поділитися новиною

Нещодавно, редакції із власного джерела стало відомо про черговий шокуючий випадок за участю правоохоронців, який стався у Лютеньці.

Працівники Сектору реагування патрульної поліції Відділення поліції No 1 Миргородського РВП (м. Гадяч) Валентин Тимбур і Володимир Дроботя, 12 вересня, близько 20 години, на території села, зупинили комбайн. Порушення полягало у відсутності супроводжуючого автомобіля.

Водій комбайна, для офіційного пояснення ситуації одразу викликав місцевого фермера – власника сільськогосподарської техніки. Через кілька хвилин останній прибув на місце події разом із сином та привіз оригінали документів, які вимагали правоохоронці.

Проте, уже через декілька хвилин, ймовірно, внаслідок пережитого стресу та розмови на підвищених тонах із поліцейськими, фермеру стало зле. Жалюгідні спроби від правоохоронців надати допомогу потерпілому (плескання по щоках і поливання водою) не допомогли. Фермер помер прямо на місці. Медики, які прибули на виклик, намагались реанімувати його, але були вимушені констатувати смерть.

Як стало відомо, події продовжувались ще кілька годин. Водія комбайну одразу відпустили із місця події, але згодом викликали назад для подальшого з’ясування обставин та складання постанови про адміністративне правопорушення. Протягом усього цього часу, померлий лежав посеред дороги, неподалік патрульного авто.

Не дивлячись на те, що захист життя та здоров’я людини – це найвища соціальна цінність, на ділі це не завжди так і не усі дотримуються цього правила. Прикро і, водночас, обурливо, але судячи із вищеописаного факту, місцеві правоохоронці не компетентні у питанні надання допомоги та збереження життя людини.

У той же час, правоохоронців віднесено до категорії осіб, які зобов’язані надавати домедичну допомогу людині у невідкладному стані. А Законом України
«Про Національну поліцію» передбачено, що поліцейський зобов’язаний, в тому числі, надавати невідкладну, зокрема домедичну і медичну, допомогу особам, які постраждали внаслідок правопорушень, нещасних випадків, а також особам, які опинилися в безпорадному стані або стані, небезпечному для їхнього життя чи здоров’я.

Перелік практичних навичок, якими повинен володіти працівник поліції з надання домедичної допомоги в екстремальних ситуаціях досить широкий, починаючи із визначення симптомів серцевої зупинки, надання домедичної допомоги при серцевому нападі до проведення серцево-легеневої реанімації з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора. Це елементарні знання, для отримання яких поліцейські проходять відповідну підготовку в установах, які за рівнем матеріально-технічного забезпечення і підготовки викладачів відповідають вимогам Міністерства охорони здоров’я і погодженими з Міністерством освіти та науки України.

Від 2015 року патрульних поліцейських, почали готувати на досить високому рівні за вищезазначеними вимогами і це дало велику користь для суспільства. Бо згідно офіційних даних, щодня на території Укра- їни поліцейські рятували і рятують життя та здоров’я людей, які знаходяться у невідкладному стані, при цьому інколи надають допомогу на рівні, що відповідає рівню медичного працівника.

Та на жаль, це не стосується Гадяччини, судячи із цього яскравого, та не втішного, прикладу.
Нагадаємо, що у разі ненадання без поважних причин на місці події домедичної допомоги, поліцейські повинні понести дисциплінарну, адміністративну, кримінальну або цивільно-правову відповідальність.

Поліція Миргородського району розпочала службове розслідування відносно дій працівників поліції.

На період розслідування, двох поліцейських групи реагування патрульної поліції відділу № 1 (м. Гадяч) Миргородського райвідділу відсторонено від виконання службових обов’язків.

Після завершення службового розслідування, у межах якого правоохоронці вилучили відео з нагрудних бодікамер поліцейських, буде надано правову оцінку їх діям, та ухвалені відповідні рішення згідно з чинним законодавством.

«БМ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...