Цієї ночі ворожі шахеди літали над Пирятином, Котельвою та Гадячем

Поділитися новиною

Полтавщину атакували дронами уночі з різних напрямків. Про це 19 та 20 серпня повідомляли Повітряні сили ЗСУ та OSINT-спільноти Monitor та «Розвідка України». За даними Повітряних сил ЗСУ, ворожі цілі збивали у сусідніх областях.

Близько 22-ї ночі 19 серпня перші дрони порушили повітряний простір області. Полтавщину атакували двоє дронів, що летіли курсом на Котельву. Їх фіксували орієнтовно за 30 км від селища. Повітряні Сили повідомили, що дрони «зависли» на межі Полтавщини та Сумщини.

Невдовзі ще один дрони летів на Пирятин, а двоє інших «Шахедів» рухалися на Гадяч.

Близько 23-ї ночі безпілотник виявили у Лубенському районі. Він тримав курс на Київщину. Військові повідомили про безпілотник на межі Полтавщини з Чернігівщиною.

Після півночі два дрони Shahed-136 фіксували на південному сході Кіровоградської області. Загроза існувала для Кременчука. Невдовзі один з них дістався південних околиць у Кременчуці. Ймовірно, в області працювали сили та засоби оборони.

Близько першої ночі дрон рухався з Кременчуцького на Лубенського району. Повітряні Сили ЗСУ повідомили, що дрони о 00:48 перебували у західній частині Полтавщини. OSINTери повідомили, ударний дрон виявляли південніше Хорола.

Близько третьої ночі ударний дрон виявляли у районі Гребінки. Уже близько шостої ранку для Полтавщини та сусідніх областей оголосили ракетну небезпеку, а згодом пролунав відбій.

Як відомо зі зведення Повітряних Сил ЗСУ, у ніч на 20 серпня 2024 року росіяни атакували Україну ракетами, а також 26 ударними «Шахедами».

Ворожі цілі збивали зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби. Захисники збили 28 повітряних цілей: одну крилату ракету «Іскандер-К», дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 25 ударних «Шахедів».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...