116 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ відзначає шосту річницю створення військової частини

Поділитися новиною

Бригада створена у 2018 році як кадроване формування у складі аегіонального управління “Північ” Сил Територіальної оборони. Пише Полтавський обласний ТЦК та СП.

Гасло військового з’єднання “До спротиву – готові!”. З перших днів повномасштабного вторгнення до лав 116-ї бригади Сил ТрО стали сотні добровольців, які продовжують доводити свою мужність та беззаперечну відданість українському народові, відстоювати право на життя та процвітання майбутніх поколінь у вільній та незалежній країні, несучи свою службу.

З 24 лютого й донині бригада бере безпосередню участь у бойових діях та забезпеченні заходів з національної безпеки і оборони, дає відсіч і стримує збройну агресію російської федерації проти України. За це у грудні 2022 року бригада отримала Бойовий Прапор та стрічку до нього.

З початку 2023 року бригада у повному складі виконує бойові завдання на гарячих точках лінії фронту Донеччини.

Чимало військовослужбовців бригади проявили героїзм та мужність в районах виконання бойових завдань та відзначені високими державними нагородами, в тому числі найвищою нагородою Герой України з врученням Ордену “Золота зірка”.

Цього дня ми з сумом і вдячністю згадуємо також воїнів, які поклали власне життя заради захисту своєї країни, миру та спокою в рідних містах.

Дякуємо за мужність і звитягу нашим захисникам!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...