Поліцейський офіцер Сергіївської громади використовує “фотопастки” та контролює правопорядок за допомогою дрона

Поділитися новиною

У Сергіївській громаді вже понад три роки працює поліцейський офіцер Андрій Пасько. Найперше, що він зробив, коли взяв на себе відповідальність за правопорядок у громаді, – запропонував голові сільради й депутатам якнайшвидше впровадити низку безпекових проєктів.

Голова Сергіївської сільської громади Ігор Лідовий каже:

«Є в нас програма  «Безпека громади» (ми її майже завершуємо), що передбачає встановлення камер відеоспостереження та придбання різноманітних приладів, які можуть дати можливість офіцеру громади відстежувати ситуацію в районі». 

Для здійснення контролю за порядком на дорозі та в громадських місцях встановили мережу камер відеонагляду високої роздільної здатності. Так, щоб при збільшенні зображення зберігалась його якість. 

Камери встановили на в’їздах-виїздах та перехрестях, щоб отримати максимальну користь.

А для боротьби з водним браконьєрством та незаконними порубками лісу розставили цифрові фотопастки в лісових масивах, посадках та на польових дорогах. Мова про розумну камеру «Suntek». Вона має високу швидкість спрацьовування та надсилає фото- і відео на мобільний телефон поліцейського офіцера.

Окрім того, в «арсеналі» поліцейського квадрокоптер «Mavic 3», який допомагає виявляти замасковані посіви нарковмісних рослин та відстежувати з повітря стан пожежної безпеки на полях та луках. А в цьому році дрон двічі підіймали в небо, щоб розшукати безвісно зниклих людей.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

LIVE OFFLINE
track image
Loading...