Відзавтра учні початкових класів Гадяцької громади харчуватимуться безкоштовно

Поділитися новиною

Під час позачергового засідання виконавчого комітету Гадяцької міської ради, яке відбулося сьогодні, 17 жовтня, внесено зміни до бюджету громади на 2024 рік.

Головна мета цих змін – забезпечити безкоштовним харчуванням учнів початкових класів загальноосвітніх шкіл нашої громади.

За рахунок коштів з державного бюджету збільшено видаткову частину на суму 1 млн. 536,3 тис. грн. Ці кошти будуть спрямовані на організацію гарячого харчування (сніданків) учнів 1-4 класів у закладах загальної середньої освіти

Також, учні початкових класів, які відвідують групу продовженого дня та мають пільгову категорію, а також діти військовослужбовців будуть забезпечені ще й безкоштовними обідами.

Звільнення від сплати за харчування відбудеться з 18 жовтня 2024 року.

Про ситуацію із безкоштовним шкільним харчуванням у навчальних закладах інших громад Гадяччини читайте у наступному номері тижневика “Базар Медіа в Україні”.

Нагадаємо, від жовтня уряд забезпечить безоплатним одноразовим харчуванням учнів 1–4 класів. Для цього за ініціативою Президента України на 2024 рік з бюджету виділено 2 мільярди гривень, які будуть передані місцевим громадам у формі субвенції.

Фото ілюстративне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...