У Гадячі знову не працюють світлофори

Поділитися новиною

Нещодавно, нам поскаржились місцеві мешканці на перебої у роботі світлофорів у Гадячі. Мова про засоби регулювання руху транспорту, що встановлені на перехресті вулиць Захисників України та Західної (колишньої Гагаріна), у мікрорайоні Черемушки.


Коли ми прибули на зазначене місце – світлофори були у режимі жовтого миготливого світла. Гадячани повідомляли, що у такому режимі, світлофори вже кілька тижнів, і це неабияк ускладнило рух автотранспорту на даному відрізку шляху.

За правилами дорожнього руху, робота світлофора в режимі жовтого миготливого сигнала інформує водіїв про те, що пристрій на даний момент не працює в штатному режимі – зміни сигналів не відбувається.

Такий режим використовують, коли інтенсивність руху через перехрестя значно зменшується, або ж пристрій просто зламався. Оскільки, потік автомобілів навряд значно змінився за останній час, припускаємо, що у нашому випадку – це другий варіант.

Нагадаємо, встановили ці світлофори у грудні 2023 року. Потреба у підвищення безпеки пішоходів та поліпшення загальної дорожньо-транспортної ситуації на цьому місці виникла ще тоді, коли вулицю Захисників України зробили об’їзною. Не одноразово там виникали аварійні ситуації та ДТП. Гадячани скаржились на небезпечний пішохідний перехід, який регулювався лише знаками, а транспортний потік вже давно став занадто щільним.

Міська влада, зважаючи на потребу, планувала встановити на цьому перехресті світлофори ще у 2022 році. Того ж року, 17 лютого, на сесії Гадяцької міської ради, для КП «Комунсервіс» виділили на придбання та встановлення світлофорів 380 тисяч грн. Але за кілька днів почалось повномасштабне вторгнення рф в Україну і, звісно, потреба у них стала не на часі.

А вже у 2023 році, рішенням сесії, що відбулась теж у лютому, на придбання та встановлення світлофорів виділили 580 тисяч грн. Наприкінці 2023-го, їх встановили. Та не минуло й року, а вони вже працюють зі перебоями.

Щоб прояснити ситуацію, ми звернулися до начальника КП «Комунсервіс» Андрія Москаленка, оскільки саме це підприємство займається обслуговуванням світлофорів у місті.

«Так, проблема є, він перемикається у режим очікування. Швидше за все, це якийсь збій, але, щоб він два тижні зовсім не працював – такого не було. Він то вмикаєтеся, то вимикається. Наш електрик не знає, що саме там потрібно робити, тому ми зверталися близько тижня тому, до Віктора Власенка (директора ТОВ «Промприлад»), він обіцяв, що перевірить світлофори. Але скільки знадобиться часу, щоб все відновити – поки що не відомо. Потрібно враховувати, що ж там за проблему знайдуть. Можливо це просто якийсь тумблер «збоїть», а можливо щось серйозніше», – розповів посадовець.

Зрозуміло одне: коли саме відновлять безперебійну роботу світлофорів – невідомо, але зважаючи на те, як «швидко» у нас займаються подібними ремонтами, чекати на миттєве вирішення даної проблеми не варто.

До прикладу, світлофори на великому крузі у Гадячі, які припинили функціонувати внаслідок ДТП у березні цього року – відновили лише у липні, тобто, через понад чотири місяці. До того ж, ми неодноразово розглядали дане питання та наголошували на вирішенні проблеми, щоб хоч якось пришвидшити процес відновлення роботи регулювальних пристроїв.
Цікаво, що на даний час, ці світлофори знову не функціонують. 7 жовтня прилади почали працювати зі збоями, а наступного дня були вимкнені.

Оскільки очевидно, що швидко у нас нічого не вирішується та не ремонтується – водіям та пішоходам варто бути максимально уважними під час руху на даних відрізках шляхів.

Анжела Замотаєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...