Майстриня із Петрівсько-Роменської громади представила Гадяччину на міжнародній виставці рукоділля

Поділитися новиною

37 міжнародна виставка рукоділля HANDMADE-Еxpo відбулася днями в Києві . Гадяччину на цьому заході представляла майстриня із Петрівсько-Роменської громади Ірина Ніженець.  

HANDMADE-Expo 20 років об’єднує на своєму виставковому майданчику виробників і дистриб’юторів товарів для рукоділля, творчого хобі, дитячої творчості та художніх матеріалів. Ірина Ніженець вперше брала участь як лекторка та ділилася із аудиторією своїми дослідженнями гадяцьких сорочок та презентацією власноруч вишитих виробів. 

Два золотих осінніх дні в Києві. Неперевершені емоції від XXXVІІ Міжнародної виставки рукоділля HENDMADE expo. Вперше спробувала себе в ролі лектора. Ділилася з аудиторією однодумців своїми напрацюваннями: дослідженням унікальності старовинних гадяцьких сорочок та презентацією власноруч вишитих виробів. Дякую своїй родині за надійну підтримку, яка надихає мене і є моїм натхненням!

Дякую Людмила Котченко, що привела мене на виставку в ролі лектора, а Нана Шпіхернюк, що допомогла підготувати презентацію та надавала поради. Окремі слова подяки Оксана Поступак, яка організувала проєкт «Сорочка для захисника» і зуміла зібрати навколо себе майстринь з різних куточків України.

В своїй лекції Оксана розповіла про проєкт. Вразила зустріч творчих людей в неформальній обстановці, де кожен ділився цікавими історіями про шлях до вишивки і до участі у проєкті. Наступного дня ми відвідали музей Становлення української нації. Цікаво, пізнавально, захоплююче. А ще приємно, що в одній із експозицій згадується наш Гадяч із Гадяцьким договором.

В музеї Марії Заньковецької познайомилися з колекцією старовинного українського вбрання «Подорож століттями». І знову- мій рідний гадяцький стрій з вишуканою гадяцькою сорочкою.

Гостинна зустріч у Вихиляси з вишивасами від бабці Ірці – це заключний акорд нашого спілкування. Саме тут ми були на одній вишивальній хвилі.Час промайнув швидко. Залишились неперевершені емоції від всього побаченого і почутого. Дякую всім дівчатам за досвід, позитив, гарний настрій і нові знайомства, які дають посил до творчості. Це було незабутньо!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...