Як доглядати за брендовими кросівками, щоб продовжити їм життя

Поділитися новиною

Правильний догляд за фірмовими кросівками необхідний для того, щоб вони якомога довше зберігали привабливий вигляд, залишалися комфортними та прослужили не один сезон. У статті ділимося головними лайфхаками щодо продовження терміну служби брендового взуття, чи то кросівки New Balance, чи модель іншого відомого виробника.

Адаптація догляду з урахуванням матеріалів взуття

Різні матеріали потребують певних методів догляду:

  1. Натуральна шкіра вимагає регулярного чищення та полірування за допомогою вологої тканини і спеціальних засобів. Також рекомендується використовувати кондиціонер, що зберігає матеріал м’яким та еластичним. Варто берегти шкіряні кросівки від надмірного впливу води й прямих сонячних променів, оскільки шкіра може розтріскатися.
  2. Замшеві та нубукові кросівки потребують особливо дбайливого поводження, оскільки на них часто з’являються плями, що важко виводяться, і потертості. Для догляду потрібно використовувати спеціальну щітку для замші, яка дозволяє видалити бруд і відновити ворс. Також стане в пригоді спрей для захисту від забруднень і вологи, яка може завдати взуттю непоправної шкоди.
  3. Полотняна тканина, особливо світлих кольорів, дуже легко брудниться, тому кросівки слід регулярно чистити за допомогою м’якого мийного засобу та води, використовуючи м’яку щітку або губку. Після чищення взуття важливо сушити подалі від прямих джерел тепла, щоб запобігти усадці та деформації.
  4. Трикотажні та сітчасті кросівки цінуються за легкість і чудову повітропроникність, але їх може бути складно чистити. Знадобиться м’яка щітка або тканинна серветка для дбайливого видалення бруду й плям. Також можна використовувати слабкий мильний розчин. Повністю занурювати такі моделі у воду не рекомендується, оскільки це може негативно вплинути на їхню форму.
  5. Синтетичні матеріали відносно легко чистити: потрібно просто регулярно протирати їх вологою губкою, змоченою у звичайній воді або слабкому мильному розчині.

Багато відомих виробників дають конкретні рекомендації щодо догляду за кросівками з урахуванням особливостей матеріалу верху та низу. Краще ними не нехтувати, якщо хочеться максимально продовжити термін служби брендового взуття.

66e2b5cd07102.webp

Особливості чищення кросівок

Регулярне чищення запобігає накопиченню бруду та пилу на взутті й дозволяє брендовим кросівкам довше зберігати первозданний зовнішній вигляд. Процедура дуже проста: потрібно лише видалити поверхневий бруд м’якою щіткою або тканиною після кожного носіння.

А щомісяця або після особливо інтенсивної експлуатації рекомендується проводити глибоке очищення. Для цього слід вийняти шнурки та устілки, а потім видалити бруд і плями за допомогою щітки та засобу, який підходить для певного матеріалу. Щоб очистити підошву, можна використовувати стару зубну щітку та суміш харчової соди й води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...