Гадячани взяли участь у літературно-мистецьких заходах з нагоди дня народження І. П. Котляревського

Поділитися новиною

У Полтавській обласній філармонії, 9 вересня, за участі творчих колективів та окремих виконавців Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського та викладачів Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського відбулося літературно-мистецьке свято з нагоди 255-річчя від дня народження І. П. Котляревського.

Перед початком святкувань студенти та викладачі коледжу поклали квіти на могилу письменника, яка знаходиться в центрі Полтави.


Окрім того, відбулася екскурсія до музею-садиби Івана Котляревського, де студенти дізналися багато нового про життєвий та творчий шлях нашого земляка.
На вході та у вестибюлі обласної філармонії, перед початком урочистостей гості мали змогу побачити інсталяції за творами І.П.Котляревського: Наталку, Петра, Терпелиху, Возного та Енея з козаками, а також тут же відбувалася демонстрація повнометражного анімаційного фільму за мотивами однойменної поеми «Енеїда».

Також відбулося нагородження переможців обласного огляду-конкурсу народної творчості «Де згода в сімействі», присвяченого 255-річчю від дня народження класика нової української літератури І.П.Котляревського.
Огляд-конкурс був організований Полтавським обласним Центром народної творчості та культурно-освітньої роботи за підтримки Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА.

Участь у ньому взяли 487 аматорських колективів та 177 окремих виконавців. А це – 5106 аматорів народного мистецтва з 243 культурно-мистецьких закладів Полтавщини.

Продовженням святкового дійства став тематичний концерт, який розпочав народний хор коледжу. Свої хореографічні здібності продемонстрували учасники народного ансамблю народного танцю «Джерело» та учасники народного ансамблю сучасного танцю «Еклейм».

Пісенні твори прозвучали у виконанні випускниць коледжу – Лариси Труш, Неоніли Васильченко, Наталії Гришанович та Вікторії Близнюк (студентка).


У вестибюлі філармонії також була представлена тематична виставка творчих робіт студентів та викладачів освітньо-професійної програми «Образотвоче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація».


На завершення літературно-мистецького свята студенти коледжу переглянули виставу «Наталка Полтавка» у Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.Гоголя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...