Ремонт доріг у Гадяцькій громаді методом допорогових закупівель

Поділитися новиною

Громади Полтавської області продовжують активно укладати дрібні допорогові угоди на ремонти власних доріг, пише МедіаДоказ.

Допорогові закупівлі – це ті, загальна вартість яких не перевищує 200 тисяч гривень. Саме це дозволяє замовнику уникати проведення відкритих торгів і укладати договори з підрядником безпосередньо і без зайвих клопотів. 

Коли тендерний процес відбувається без участі кількох учасників, відповідно громада не отримує жодної економії. Крім того, існує ймовірність завищених цін і зниження якості послуг. Адже нерідко замовники не публікують договори з підрядниками, включно з вартістю матеріалів, кошторисом, що дозволило б порівняти ціни із ринковими. Цікаво те, що замовлення здебільшого отримують підрядники, із якими громада співпрацює давно і плідно, а також новачки без досвіду.

Гадяцька громада

Виконавчий комітет Гадяцької міської ради за неповні два місяці уклав чотири угоди на поточні ремонти доріг у місті та найближчих селах. 

Виконком замовив поточний ремонт внутрішньоквартального проїзду в районі будинків 13, 17-А по вулиці Полтавській в місті Гадяч, вартістю 62 тис. 290 грн, що мав бути виконаним до 31 серпня 2024 року. До кінця вересня мають відбутися ремонтні роботи і на вулицях Центральній (121 тис. 422 грн) і Вишневій у селі Сари (101 тис. 184 грн) та провулку Центральному в селі Червоний кут (63 тис. 829 грн).

Усі угоди підписали з ТОВ «Гадячшляхбуд», який є популярним надавачем таких послуг у Гадячі і має із виконкомом Гадяцької міської ради 284 укладених договорів на загальну суму більше 50 млн грн, за даними сlarity-project.info

Згідно з аналітичним порталом youcontrol, ТОВ «Гадячшляхбуд» зареєстроване у 2016 році у місті Гадяч. Головна спеціалізація – будівництво доріг і автострад. Директором фірми є Віталій Грищенко, засновницею – Дана Березка, а власницею – Жанна Мішур. Фірма активно бере участь у державних закупівлях, отримавши минулого року держзамовлень на суму понад 65 млн грн. Виторг фірми склав 5,8 млн грн. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...