Зросла кількість жертв обстрілу Інституту зв’язку в Полтаві

Поділитися новиною

Унаслідок ракетного удару загинули 54 людини. Рятувальна операція й розбір завалів триває. Поранені 297 людей, під завалами може перебувати до 5 жертв удару. Про це повідомили в ДСНС України 5 вересня.

Понад 200 людей госпіталізували до медзакладів після обстрілу Інституту зв’язку в Полтаві 3 вересня. Життя 14 людей медикам врятувати не вдалося. Про людей у лікарнях повідомили у Полтавській ОВА. На сьогодні, понад 1500 рідних постраждалих прибули до Полтави: триває упізнання тіл загиблих від удару.

Як стало відомо, лікарі шістьох областей рятували життя в операційних Полтави.

Напередодні удару по Полтаві нейрохірурги приїхали на тренінг. Після трагедії вони усі стали до операційних столів і рятували людей. Про це повідомила Полтавська обласна лікарня імені Скліфосовського 5 вересня.

Імена нейрохірургів:

  • Олександр Мізернюк, Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги;
  • Сергій Багрій, Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги;
  • Олексій Леонтьєв, КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» ТОР;
  • Ілля Балан КНП Миколаївської міськради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги»;
  • Михайло Притула ВП «ЛІЛ» КНП Стрийської міської ради «ТМО «Стрийська міська об’єднана лікарня».

Окрім них, життя поранених рятували медики Полтавщини. Боротьба за життя та здоров’я людей у медзакладах триває цілодобово.

Також, із слів начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Андрія Хижняка, окрім рятувальників Полтавщини до ліквідації наслідків обстрілу залучали колег з Київської та Черкаської областей.

Рятувальники вивезли понад 1 тис. тонн уламків різних видів та розібрали близько 70% зруйнованих конструкцій на місці удару. Також обстежили усі шість поверхів будівлі Інституту зв’язку.

Нагадаємо, дві балістичні ракети атакували Полтаву зранку 3 вересня. Влучання сталися по території навчального закладу й сусідньої лікарні.

У момент удару ракетами жодних шикувань в Полтавському інституті зв’язку не проводили. У цей час всі направлялися до укриття. Загалом закладу потрібно 7 хвилин на евакуацію всіх людей в навчальних корпусах. Ракета влучила через 2 хвилини після оголошення тривоги. Про це йдеться в заяві керівника інституту Ігоря Міцюка.

Управління Служби безпеки України в Полтавській області перевіряє усіх, хто мав доступ до навчального закладу у Полтаві, у який 3 вересня влучили дві російські ракети.

Про це на брифінгу в Полтавській ОВА розповів т.в.о.начальника обласного управління СБУ в Полтавській області Костянтин Семенюк.

На місці події триває огляд території. А за фактом обстрілу СБУ внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Нині слідство розглядає різні версії, каже Костянтин Семенюк.

“Зараз версії я не можу озвучити на загал, тому, що це може зашкодити слідству. Звісно, ми розглядаємо версії, як і з коригуванням, так і можливий розвіддрон. Даних про те, що був розвіддрон і сили ППО, в нас немає такого”.

Шукають нині й людей, які знімали та фільмували наслідки одразу після влучання російських ракет.

“На даному етапі ми здійснюємо повний комплекс контррозвідувальних заходів із пошуку вказаних осіб, які здійснювали фото- та відеофіксацію і поширювали це в різних соціальних мережах, у тому числі й російських. Відео з’являлося і фото з’являлося”.

Деякі особи вже встановлені і з ними проводять відповідні заходи, відео та фото видалені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...