У дошкільних та навчальних закладах Сергіївської та Великобудищанської громад виявили мікробне забруднення питної води

Поділитися новиною

Гадяцький ВП ДУ «Полтавський ОЦ КПХ МОЗ» інформує, згідно заяв відділів освіти, молоді та спорту Великобудищанської та Сергіївської сільських рад, на платній основі проведено лабораторні дослідження води питної з водорозподільчої мережі.

Відділ освіти Великобудищанської сільської ради

Досліджено 12 проб питної води на відповідність вимог ДСанПіН  2.2.4.-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною». Відхилення по санітарно-хімічних показниках виявлено в 4 пробах (Веприцький опорний ліцей – залізо 0,34мг/л; Веприцький ЗДО «Малятко» – залізо 0,67мг/л; Веприцький ЗДО «Барвінок» – 0,37мг/л; Мартинівський ЗДО «Сонечко» – 0,4мг/л при нормі до 0,2мг/л).

Відхилення від нормативу по мікробіологічних показниках виявлено в 3 пробах – виділено загальні колі форми, ентерококи (Веприцький ЗДО «Малятко»; Мартинівський ЗДО «Сонечко»; Мартинівська ЗОШ).

Відділ освіти Сергіївської сільської ради

Досліджено 6 проб питної води з водорозподільчої мережі, відхилення по санітарно-хімічних показниках виявлено в 1 пробі за вмістом заліза – 0,24 мг/л, аміаку – 0,91 мг/л (ЗДО «Ромашка» с. Качанове).

Відхилення від нормативу по мікробіологічних показниках виявлено в 1 пробі – виділено загальні колі форми, ентерококи (ЗДО «Ромашка» с. Качанове).

У зв’язку з мікробним забрудненням питної води, рекомендується для пиття вживати кип’ячену воду до нормалізації показників якості питної води, або бутильовану сертифіковану питну воду з торгівельної мережі.

Керуючись Законом України «Про систему громадського здоров’я» № 2573-ІХ від 06.09.22р, з метою недопущення ускладнення санепідситуації, сільським головам, та директорам КП «Добробут» с. Великі Будища, КП «Джерело» с. Мартинівка, КП «Сергіївське» с.Сергіївка, а також керівникам навчальних закладів рекомендовано проведення комплексу профілактичних заходів (ремонт, очистка, промивка, дезінфекція та обладнання систем очистки води) з метою забезпечення якості та безпечності питної води.

А також, до проведення дезінфекції водорозподільчої мережі та повторного лабораторного контролю питної води по мікробіологічних показниках, для приготування їжі та питних потреб потрібно забезпечити дітей навчальних закладів (ЗОШ та ЗДО) кип’яченою охолодженою питною водою або сертифікованою бутильованою водою з торгівельної мережі.

       

LIVE OFFLINE
track image
Loading...