Гадяч із літературно-волонтерською поїздкою відвідала команда ПЕН

Поділитися новиною

Це 23 літературно-волонтерська поїздка ПЕН, метою якої є поповнення бібліотечних фондів україно- та англомовними примірниками.

Український ПЕН (“PEN”) – це абревіатура, утворена від англійських слів “poets”, “playwrights”, “essayists” та “novelists” – “поети”, “драматурги”, “есеїсти” та “романісти” – культурна і правозахисна громадська організація, що об’єднує українських авторів – журналістів, письменників, драматургів, науковців, видавців, перекладачів, правозахисників, культурних менеджерів, фотографів, ілюстраторів. Є одним із 146 національних центрів Міжнародного ПЕН.

У межах програм ПЕН збирає та передає для бібліотек сотні книжок українською та англійською мовами. До прикладу , у 2023 році ПЕН отримав 25 000 нових видань англійською мовою для книгозбірень від британського фонду Book Aid International.

Днями, команда повідомила у соцмережі, що відвідала Гадяцьку бібліотеку для дітей:

Ми привезли нові книжки англійською та українською та провели дві публічні події. Під час зустрічі із відвідувачами бібіліотеки Ярина Груша, Максим Беспалов, Мирослава Барчук, Тетяна Терен та Марина Пономаренко розповіли про книжки, котрі Український ПЕН доставив до громади з Києва. Говорили також про тяглість поколінь в поезії, класичну драматургію та майбутнє національної літератури. Катерина Єгорушкіна влаштувала читання власних книжок для місцевої малечі.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...