У Гадячі виявили мікробне забруднення води

Поділитися новиною

Гадяцький ВП ДУ «Полтавський ОЦ КПХ МОЗ» повідомляє щодо моніторингу води з джерел централізованого питного водопостачання та відкритих водойм з 5 по 11 серпня.

Згідно «Гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення», затверджених наказом МОЗ України №721, у Гадячі досліджено 9 проб питної води.

Відхилення від нормативу по мікробіологічних показниках виявлено в 2 пробах – виділено загальні колі форми, ентерококи (м. Гадяч пров. Сумський, 20 та вул. Західна, 76).

З метою недопущення ускладнення санепідситуації, керівнику Гадяцького ВУЖКГ рекомендовано провести комплекс профілактичних заходів з метою забезпечення показників якості та безпечності питної води вимогам ДСанПіН 2.2.4.-171-10 « Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною».

Також, у зв’язку з підвищеним рівнем мікробного забруднення води в річці Грунь (індекс ЛКП – 9500, при нормі до 5000), з метою недопущення спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань серед населення купатися в річці, до покращення показників, не рекомендується.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...