Полеглому Захиснику із Гадяча просять присвоїти звання Героя України (посмертно)

Поділитися новиною

Петицію розмістила Надія Маловічко, 30 липня.

“Прошу Вас, присвоїти звання Героя України (посмертно) хороброму захиснику нашої країни Олександру Анатолійовичу Маловічку, 1980 р.н.. головному сержанту, санітарному інструктору.
Олександр народився 09.04.1980 року в смт. Лисянка, Черкаської області.
Пройшов строкову службу в армії в лавах збройних військ МВД.
Працював на різних посадах у місті Києві. З часом переїхав до міста Гадяч Полтавської області. На початку 2015 року був мобілізований до Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.
З 2016 року по 2019 рік служив за контрактом. Брав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави в Донецькій та Луганській областях.
Перебуваючи на службі, пройшов курс домедичної допомоги в умовах бойових дій в Об’єднаній багатонаціональній оперативно-тактичній групі « Україна» у м. Яворів.
Відразу після повномасштабного вторгення ворога Олександр був мобілізований до Збройних Сил України. Служив у 71 окремій єгерській бригаді Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, Був на посаді санітарного інструктора. З честю та гідністю він разом з побратимами боронив цілісність нашої держави на різних напрямках (Житомирська, Луганська, Донецька, Запоріжська області). Врятував не одне життя.
Загинув Олександр 16 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання під селом Вербове Запорізької області.
Він відважно виконував свій обов’язок громадянина України. До останнього подиху був вірним своїм побратимам та державі.
Перебуваючи постійно у зонах активних бойових дій, ніколи не скаржився, що важко. Залишався на бойових позиціях, даючи можливість побратимам їздити у відпустки до рідних, до дітей.
В свій час був нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» та нагрудним знаком «За участь в АТО». В травні 2024 року нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
Олександр Анатолійович Маловічко справжній Герой, який заслуговує на найвищу нагороду – Герой України (посмертно).
Уклін та шана Герою. Вічна пам’ять”.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...