Керування дронами, стрільби та домедична допомога: програма оновленого шкільного предмета «Захист України»

Поділитися новиною

Із 1 вересня учні 10–11 класів матимуть змогу вивчати «Захист України» на нових засадах. На Полтавщині вже розпочали формування осередків.

Про це йшлося 8 серпня 2024 року на обласній нараді, повідомили у Полтавській ОВА.

Осередки наповнять сучасним обладнанням, і кожен із них зможе прийняти на навчання 80–1000 учнів.

На закупівлю сучасного обладнання для навчального предмета, уряд виділив 1,64 млрд грн., із яких на Полтавську область передбачено близько 83 млн гривень.

Наразі, ОВА затверджує перелік осередків та здійснює розподіл субвенції, яка буде найближчим часом спрямована на громади.

На Полтавщині планується облаштувати щонайменше один осередок на громаду, а у великих – два і більше. Також розглядається така можливість на базі закладів профтехосвіти і коледжів. З інших шкіл діти підвозитимуться.

Станом на 8 серпня до Полтавської ОВА від 28 громад попередньо надійшли заявки на створення 37 таких осередків.

Уроки будуть не раз на тиждень, а раз на місяць у форматі тренінгів упродовж цілого дня. Осередки матимуть стрілецькі тренажери, навчальні дрони, аптечки та медичні манекени.

За новою програмою в 10 класі учні вивчатимуть 6 модулів: основи національної безпеки й оборони; основи планування та управління; озброєння та військова техніка, стрілецька підготовка; основи дій, комунікації та взаємодій у бою; орієнтування на місцевості та інженерна фортифікація; домедична допомога в умовах бою.

Учні 11 класу теж матимуть 6 модулів, але з інших тем: військові технології та їхній розвиток; стрілецька підготовка, основи для дій та взаємодії в бою; інформаційна війна; домедична допомога в умовах бою (для закріплення вивченого в 10 класі); цивільне населення в кризових умовах; планую майбутнє: моя роль в обороні України.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...