ФГ “Добро-крафт” стало партнером кластеру «Milk Local Product»

Поділитися новиною

У Полтавському державному аграрному університеті відбулося підписання меморандуму про співпрацю в межах розвитку кластера «Milk Local Product». Це стало можливим завдяки реалізації проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій і сталості» (UniClaD) програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+KA2 № 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP. Про це повідомили у прес-службі Полтавської ОВА.

Мета об’єднання – розвиток молочної галузі, крафтового виробництва кисломолочної продукції та сирів у Полтавському регіоні.

Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут зауважив, що це четвертий кластер в агросфері, який створили на Полтавщині.

«Для нас важливі не кількісні, а якісні показники. Ми зробили перший крок – створили кластери. Тепер наше завдання – працювати над їхнім розвитком. Кластер – це не просто про кооперацію, а про консолідацію зусиль у напрямі відкриття нових можливостей для бізнесу чи торгової мережі, налагодження логістики, виробничих процесів і каналів збуту, – наголосив Володимир Когут. – Спільна діяльність учасників кластеру дозволить підвищити якість і конкурентоспроможність молочної продукції, сприяти розвитку сільського господарства Полтавщини та зміцнити позиції регіону на національному й міжнародних ринках».

Меморандум передбачає комплекс заходів, спрямованих на синергію освіти, науки, виробництва та інформаційного обміну. Ключові напрями співпраці:
• створення нових навчальних програм, стажувань і практик для студентів і фахівців молочної галузі на базі сучасного обладнання Експертного центру;
• проведення спільних наукових досліджень для розробки нових технологій виробництва молочної продукції та їх впровадження у виробництво;
• регулярне проведення навчальних заходів для підвищення кваліфікації виробників, технологів та інших фахівців молочної галузі;
• розробка нових видів молочної продукції, імпортозаміщення та створення нових робочих місць;
• створення єдиної інформаційної платформи для обміну досвідом, новинами та просування продукції кластера;
• залучення ветеранів і їхніх родин до виробництва та переробки молочної продукції, сприяння їхній соціальній адаптації.

Партнерами кластеру виступають Департамент агропромислового розвитку Полтавської ОВА, Полтавський державний аграрний університет, Полтавська обласна громадська організація «Офіційна сільськогосподарська дорадча служба», а також низка успішних фермерських господарств і виробників молочної продукції: ФГ «ДОБРО-КРАФТ», ФОП Барда В. М. «Приватна сироварня», ФОП Блонська М. О., ФОП Телюк К. Л., ТОВ «ЛЕЛЯКІВСЬКЕ» та ТОВ «ЧУБ АГРОКОНЦЕПТ».

Довідково. У 2021 році на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва ПДАУ було створено експертний центр «Milk Local Product», який став потужним інструментом для розвитку молочної галузі в регіоні. Центр забезпечує проведення навчальних тренінгів і практичних занять для студентів, підтримку студентських досліджень, підвищення кваліфікації виробників крафтових сирів та експертну оцінку продукції.

Нагадаємо, ФГ “ДОБРО-КРАФТ” – сімейне господарство родини Товстих із Гадяча, яке займається сироварінням. Продукція відповідає сучасним вимогам та стандартам якості в Україні та орієнтована на споживачів внутрішнього ринку. А також уся продукція сертифікована незалежною спеціалізованою лабораторією.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...