Як організувати ідеальний пікнік: детальний гайд зі списком всього необхідного

Поділитися новиною

У теплу пору року треба обов’язково вибратися на природу. Але, щоб пікнік не був зіпсованим, треба продумати кожну деталь. Краще за все скласти список, щоб нічого не забути. Наш гайд у цьому допоможе.

Що взяти з собою на пікнік

Перш за все, треба подбати про меню. Про нього ми розкажемо нижче. А зараз розберемося, що ще знадобиться на пікніку:

  1. Посуд – для напоїв треба взяти одноразові пластикові стакани та тарілки. Не забудьте й про столові прибори: ложки, вилки, ножі. Останні – не дуже гострі. Тому, якщо на місці треба нарізати продукти, необхідно взяти звичайний ніж та обробну дошку.
  2. Аксесуари для приготування їжі – сюди відноситься мангал, шампура, решітка, сірники, вугілля та рідина для розпалювання. Перед тим, як палити вогнище, слід дізнатися, чи не діє заборона на це там, де ви будете організовувати пікнік.
  3. Килимки та пледи – по одному на кожного. Також слід взяти запасний. Бажано вибирати килимки з низом, який не промокає. Тоді його можна постелити на вологу землю.
  4. Складні меблі – стіл та стільці. Не всім зручно сидіти на землі. У складеному вигляді вони займають зовсім небагато місця при транспортуванні.
  5. Сумка-холодильник – тримає холод 3 години. Дозволяє доставити продукти свіжими до місця проведення пікніку.
  6. Колонка та Power Bank – з музикою завжди веселіше. Портативна батарея дозволяє підтримувати заряд.

Меню

Що можна приготувати на мангалі:

  1. Шашлик – його готують з будь-якого сорту м’яса: свинини, яловичини, баранини, курятини. Шматки м’яса можна замаринувати самостійно. Тоді це треба зробити за 10-12 годин до пікніку. Також можна купити готовий шашлик. Для різноманіття можна взяти м’ясні ковбаски, ребра, курячі крильця.
  2. Риба – на грилі смачно виходить скумбрія, форель, короп тощо. Можна запекти рибу цілком або у вигляді стейків, але обов’язково у фользі.
  3. Гриби та овочі – для запікання на грилі беруть шампіньйони, кабачок, солодкий перець, помідор, баклажан. Попередньо їх можна замаринувати.
  4. Бургери – заздалегідь підготовте котлети-напівфабрикати. Також необхідні булочки, соус, маринований огірок, помідор, цибуля тощо. З начинкою можна поекспериментувати, наприклад, зробити фішбургери з рибною котлетою.

Якщо пікнік буде без вогнища, можна взяти сендвічі, грінки з паштетом, мариновані овочі, консерви. У будь-якому разі на природу необхідно підготувати:

  • свіжі фрукти та овочі: яблуки, апельсини, сливи, вишні, помідори, огірки, солодкий перець тощо;
  • хліб та булочки: для бутербродів потрібний нарізаний багет, для дітей візьміть солодки вироби;
  • ковбаси та сири: краще нарізані в герметичній упаковці, так вони довго зберігають свіжість;
  • соуси до м’яса, риби, овочів: з шашликом добре поєднуються червоні, а для інших страв краще підготувати білі.

Якщо на пікніку будуть діти, то для них треба приготувати окремі страви. Не всі малюки їдять м’ясо, рибу та овочі на грилі. Для них краще взяти звичайні страви, наприклад, котлету та картопляне пюре.

Не обійтися без напоїв. Обов’язково треба взяти чисту воду. Інші напої – на свій смак. Можна купити соки, морси, газовані напої. Алкоголь – не найвдаліша ідея, бо на сонці поряд з вогнищем він буде мати подвійну дію.

Не забудьте взяти м’яч, фрисбі, бадмінтон, настільні ігри, гітару – тобто все необхідне для розваг. Тоді не доведеться нудьгувати на пікніку.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...