Петрівсько-Роменська та Сергіївська громади ухвалили рішення про проведення інвентаризації земель

Поділитися новиною

Громади мають ефективно і прозоро управляти своїми земельними ресурсами. У цьому допоможе інвентаризація. Це необхідно для того, щоб виявити, які ділянки не оподатковуються або використовуються безгосподарно. Громада отримає повноцінну базу даних про всі ділянки на своїй території, підвищить інвестиційну привабливість. Як результат – збільшення доходів у місцевий бюджет.  

Полтавська ОВА повідомила про те, що ще шість громад Полтавщини прийняли рішення про проведення інвентаризації земель. Першість на Гадяччині у цьому процесі взяли Петрівсько-Роменська та Сергіївська.

Загалом уже 11 тергромад долучилися до цієї роботи: Великорублівська, Мачухівська, Кобеляцька, Козельщинська, Щербанівська, Великобагачанська, Драбинівська, Новооржицька, Петрівсько-Роменська, Сенчанська та Сергіївська.

Інвентаризація допоможе визначити кількість земельних ділянок, їхні межі та площі. А також створити умови для планування довгострокового розвитку території.


Нагадаємо, минулого року, на Полтавщині провели інвентаризацію 1987 земельних ділянок під лісозахисними смугами та 20 об’єктів водного фонду. Загалом це понад 3 тис. га земель.

Інформацію про інвентаризовані ділянки внесли до Державного земельного кадастру. Відтак юридично визначили їхніх власників та посилили відповідальність за їх збереження й використання.

Роботи провели у межах обласної Програми ефективного використання земельних ресурсів Полтавщини. До її реалізації долучилися 21 громада.

Кошти спрямували з обласного та місцевих бюджетів. Також вдалося заощадити майже 1 млн грн завдяки визначенню виконавців робіт через Prozorro.

Крім того, в 19 громадах області створені інспекції з контролю за використанням земель. Це найбільший показник в Україні.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...