ТОВ «КВА» знову виконає ремонт доріг у Комишнянській громаді

Поділитися новиною

Упродовж липня, виконавчий комітет Комишнянської селищної ради замовляв поточний ремонт дорожнього покриття у громаді. Загальна сума угод – понад 2 мільйони гривень. Усі замовлення отримало ТОВ «КВА».

Про це йдеться у матеріалі інтернет-видання «МедіаДоказ».

Тендери

22 липня уклали 10 угод, кожна з яких не перевищує поріг у 200 тисяч гривень, необхідних для проведення конкурентних закупівель. Тендерною документацією передбачено, що строк виконання усіх угод – до 1 вересня 2024 року, тобто на роботи дається півтора місяці.

Загалом мова йде про 10 вулиць у селі Попівка Комишнянської громади:

Ще три угоди уклали за 10 днів до того – на поточний ремонт доріг у селі Гасенки. Строки робіт такі самі – до 1 вересня 2024 року. Мова йде про вулиці:

Підрядник

Закупівлі розбили на окремі ділянки, що дозволило замовнику укласти договори напряму з потрібним виконавцем і не проводити конкурентні торги. Оскільки тендери були неконкурентними, відповідно жодної економії громада не отримала.

Усі замовлення отримала одна компанія – ТОВ «КВА».

Нагадаємо, фірму заснували 9 років тому, тоді ще у Гадяцькому районі. За цей час розмір її статутного капіталу зріс з тисячі до 10 мільйонів.

Ця компанія активно співпрацює з комунальними підприємствами та закладами Полтавщини. Згідно з даними Clarity Project, з 2016 року з ТОВ «КВА» підписано 799 договорів на суму 116,09 млн грн.

З комишнянським виконкомом фірма працює не вперше. У червні, впродовж одного дня,виконком уклав із ТОВ «КВА» 10 угод на 1,4 мільйона. Загалом між ними укладено 79 контактів на 13,3 млн грн.

Родинні зв’язки

Керівником і засновником компанії є Кондратенко Віктор Анатолійович. За даними моніторингового проєкту Dozorro, він є двоюрідним братом Олексія Матюшенка, чинного депутата Полтавської облради від партії «За Майбутнє», який з квітня 2014 року по липень 2019 року був головою Гадяцької районної державної адміністрації.

У 2015 році підприємець сам намагався стати депутатом Гадяцької міської ради від політичної партії «Європейська солідарність», а в 2020 році – від партії «За майбутнє», але безрезультатно.

Саме товариство аналітична система Youcontrol маркує як таке, на яке варто звернути особливу увагу, зокрема через аж 83 види діяльності та кримінальні провадження щодо злочинів проти власності.

Зокрема, у реєстрі є інформація про провадження за статтею 191 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем), за статтею 212 (Ухилення від сплати податків) та за статтею 364 (Зловживання владою або службовим становищем).

LIVE OFFLINE
track image
Loading...