У Хабі “Гадяцька публічна бібліотека імені Лесі Українки” можна навчитися цифровій грамотності

Поділитися новиною

Усі охочі можуть здобути навички користування смартфоном, комп’ютером, інтернетом і основними онлайн-сервісами, дізнатися свій рівень цифрової освіти та отримати консультації з питань цифрової грамотності.


Заняття проводять координатори Хабів цифрової освіти.
Діяльність Хабів цифрової освіти на базі бібліотек проводиться у рамках проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти», що впроваджується в усіх областях України. Його реалізує ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія».
Це вже другий етап спільної роботи партнерів над підвищенням інституційної спроможності бібліотек-Хабів країни. Минулого року ВГО Українська бібліотечна асоціація, UNDP та Швеція у співпраці із Мінцифрою реалізували аналогічний проєкт у 12 областях країни. У його межах, зокрема, розробили посібник «Бібліотеки – Хаби цифрової освіти», покликаний допомогти організувати ефективну діяльність Хаба цифрової освіти у бібліотеці.
Раніше Мінцифра за підтримки UNDP в Україні та Швеції також розробили онлайн-курс «Базові цифрові навички для людей елегантного віку» для платформи “Дія.Освіта”. Він спеціально створений для людей старшого віку, які не дуже впевнено користуються цифровими інструментами, та допоможе їм навчитися користуватися смартфоном та електронними послугами у найрозповсюдженіших життєвих ситуаціях.
Завдяки таким заняттям, кожен зміг зрозуміти де потрібно покращити свої знання.

Ми не стоїмо на місці, навчаємось самі – навчаємо інших!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...