У двох гуртожитках Гадяччини виявили порушення умов проживання

Поділитися новиною

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Інна Книгіна здійснида моніторинг додержання прав внутрішньо переміщених осіб на належні умови проживання у місцях тимчасового проживання у с. Березова Лука та с. Петрівка-Роменська, розташовані на базі гуртожитків ТОВ «Агро-Край» та ГУНО «Укрнафта».

Про це повідомили на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

У МТП проживає 10 осіб, у тому числі 1 дитина, 2 особи з інвалідністю та 2 особи похилого віку.

Умови проживання у жодному з закладів не відповідають нормам постанови Кабінету Міністрів України від 01.09.2023 № 930.

У Березовій Луці – дерев’яна вбиральня знаходиться на вулиці, кімната для ВПО менше ніж 6 кв.м на одну особу та не містить меблів для зберігання речей, один холодильник та настільна електроплита, які передбачені для спільного користування ВПО та робітників ТОВ «Агро-Край», які теж мешкають у гуртожитку. Також, не укладено договори між власником гуртожитку та  ВПО, немає у наявності вогнегасників.

У Петрівці-Роменськійкімнати потребують поточного ремонту (деякі кімнати після пожежі, вікна у дерев’яній рамі, які продуваються), меблі потребують заміни, не створено безбар’єрний простір для проживаючих осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення, зокрема не облаштовано душові та вбиральні кімнати для потреб таких осіб. Також, побутова техніка (1 холодильник та 1 пральна машина) передбачена для користування ВПО та робітників ГУНО «Укрнафта», які мешкають у гуртожитку. Не укладено договори між власником гуртожитку та  ВПО.

За результатами моніторингових візитів будуть складені звіти та надіслані рекомендації Полтавській обласній військовій адміністрації щодо усунення виявлених недоліків, – повідомили на сайті Уповноваженого.

ВПО було проінформовано про діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, а також роз’яснено порядок та можливі шляхи звернення до Уповноваженого.


У разі потреби, ви можете звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у разі порушення Ваших прав:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...