Будьте обережні – шахраї розсилають повідомлення про «виплату допомоги»

Поділитися новиною

“Онлайн-компенсація від держави”, “фінансова допомога від міжнародної організації”, “соціальні чи благодійні виплати” – один із популярних гачків, на який шахраї ловлять довірливих українців.

Шахраї безжально користуються скрутним становищем українців під час війни й активно пропонують фейкові виплати. Для цього вони поширюють повідомлення про видачу грошової допомоги, яку пропонують оформити через онлайн-банкінг. Для цього потрібно перейти за посиланням і, звісно ж, авторизуватися у мобільному банківському додатку. У результаті, перейшовши посиланням, шахраї отримують вашу персональну інформацію (дані для доступу до облікових записів онлайн-банкінгу) і можуть безперешкодно зняти кошти із ваших рахунків.


Протягом сьогоднішнього дня, редакції стало відомо про щонайменше три подібні випадки, у яких постраждали мешканці Гадяччини.


Щоб уникнути шахрайства закликаємо користуйтеся інформацією тільки з офіційних джерел. Перед тим, як натиснути на посилання, запропоноване через повідомлення, чат-боти або у месенджерах, перевірте достовірність інформації в офіційних джерелах: на урядових вебсайтах, за телефонними “гарячими лініями” або в банківських установах.


Ні у якому випадку не переходьте за неперевіреними посиланнями. Не вводьте реквізити платіжних карток та облікові дані онлайн-банкінгу на незнайомих та підозрілих вебсайтах.


Якщо ж ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому вебсайті, негайно заблокуйте картку через онлайн-банкінг або зателефонуйте до банку за номером, зазначеним на звороті картки.

Пам’ятайте, що розголошення своїх персональних чи фінансових даних невідомим особам ставить під загрозу ваші рахунки та кошти на них.

“БМ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...